Jakub Forgács Hokej

Handzuš zatiaľ zostáva pod Urpínom, ale... Takto skúsený stredný útočník prehovoril o svojej budúcnosti

Banskobystrickí hokejoví fanúšikovia majú dôvod na radosť! Michal Handzuš sa zatiaľ nepoberá z Banskej Bystrice a do novej sezóny nastúpi s baranmi. Prezradil však aj to, kam ho to láka.

Ilustračný obrázok k článku Handzuš zatiaľ zostáva pod Urpínom, ale... Takto skúsený stredný útočník prehovoril o svojej budúcnosti
Zdroj: TASR

Michal Handzuš bude aj v nadchádzajúcej sezóne najvyššej slovenskej súťaže hokejistov patriť medzi lídrov mužstva z Banskej Bystrice. „Barani“ i jeho zásluhou v uplynulom ročníku získali strieborné medaily a najvyššie ambície proklamujú aj teraz.

Láka ho Švédsko

Skúsený stredný útočník priznal, že letná príprava nepatrí medzi jeho najobľúbenejšie činnosti. Aj z toho dôvodu sa na novú sezónu teší. „Príprava bola klasická, posilňovňa, behanie, potom prechod na ľad. Všetci sa však už tešíme na zápasy, lebo letná makačka nie je obľúbená,“ povedal Handzuš. Nový ročník začne pod Urpínom, nevylúčil však, že v jeho priebehu zmení pôsobisko. „NHL je už pre mňa minulosťou, ale je možné, že počas sezóny príde dobrá ponuka a odídem do zahraničia. Láka ma Švédsko,“ potvrdil víťaz Stanleyho pohára z roku 2013.

Najvyššia súťaž na Slovensku ponesie názov Tipsport liga. Jej nový šéf a Handzušov bývalý spoluhráč z reprezentácie Richard Lintner sľubuje množstvo nových inovácií. „Zmeny nebudú viditeľné hneď na začiatku. Podľa môjho názoru to bude ako skladačka, bude sa to skladať pomaly, po detailoch a nakoniec sa z toho spraví veľký obraz. Rišovi prajem len dobre, dúfam, že bude mať veľa nervov a síl veci meniť. Už teraz vidno, že sa na tom marketingovo začalo robiť. Myslím, že slovenská liga nie je až taká nekvalitná, ako sa o nej rozpráva,“ dodal s tým, že hlavne ju treba imidžovo pozdvihnúť, aby sa o nej nehovorilo len v zlom, ale aj v dobrom, v čo verí, že sa to podarí.

Pomôcť k tomu majú aj starší hráči, ktorí sa po pôsobení v zahraničí vracajú do klubov, kde začínali s profesionálnym hokejom. „Ja si myslím, že je veľmi dôležité, aby starší hráči, ktorí už niečo dosiahli a hrali vonku dlhé roky, sa na sklonku kariéry vracali naspäť a týmto spôsobom akokeby vrátiť späť ten vklad, ktorý dostali. Ja vždy rád hrám za Bystricu, Jožko Stümpel hrá v Nitre, Jirko Bicek v Košiciach. Je veľa chalanov, ktorí sa vrátili, a to je len dobre. Je to dôležité pre fanúšikov i mladých hráčov, títo starší im vedia poradiť. A myslím, že aj mediálne je to pre ligu len pozitívne,“ myslí si Handzuš.

O špicu budú hrať rovnaké mužstvá

Bystričania začnú sezónu vo štvrtok proti Nitre, ktorú v predchádzajúcom play off vyradili v semifinále. Podľa lídra „baranov“ budú hrať o špicu rovnaké mužstvá ako pred rokom. „Košice budú tradične veľmi silné, vyhrali už veľa titulov. Majstrovský primát chce aj Nitra, ale aj my v Banskej Bystrici máme tie najvyššie ambície. Nedá sa to hneď povedať, pretože počas leta je v kluboch veľa zmien, prichádzajú noví hráči. Až prvé kolá ukážu to, ako je kto na tom,“ dodal.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM