Jakub Forgács Futbal

Hamšík sa stal najlepším futbalistom Slovenska: Pozrite, v čom sa rodák z Bystrice vyrovnal Tittelovi

Najlepším futbalistom Slovenskej republiky za rok 2013 sa stal Banskobystričan Marek Hamšík (26). V počte získaných bodov sa mu podarilo predbehnúť aj jeho najväčšieho súpera Martina Škrtela.

Ilustračný obrázok k článku Hamšík sa stal najlepším futbalistom Slovenska: Pozrite, v čom sa rodák z Bystrice vyrovnal Tittelovi
Zdroj: TASR

Slávnostné vyhlásenie výsledkov 21. ročníka ankety sa uskutočnilo v pondelok večer v trnavskom Dome kultúry. Stredopoliar talianskeho klubu SSC Neapol Hamšík (26) získal tretie prvenstvo (ešte aj za roky 2009 a 2010).

Hamšík: Postup na ME je iba v našich rukách a nohách

Svojim úspechom v ankete sa vyrovnal druhému v rebríčku Dušanovi Tittelovi. V súčasnosti prezident Únie ligových klubov a bývalý výborný stopér zvíťazil tiež trikrát – v rokoch 1995, 1996 a 1997. Rekordérom ankety je obranca Martin Škrtel so štyrmi primátmi (2007, 2008, 2011, 2012). Z triumfu sa dosiaľ tešilo naďalej 13 slovenských futbalistov.

„Chcem poďakovať snúbenici Martine a mojím synom Christianovi a Lucasovi, ďalej rodičom, spoluhráčom i trénerom, ktorí ma trénujú. Toto ocenenie si veľmi vážim. Čaká nás kvalifikácia majstrovstiev Európy. Urobíme všetko pre postup na ME 2016 do Francúzska, je to iba v našich rukách a nohách,“ povedal na slávnosti Marek Hamšík, ktorý dodal, že keď budú podávať dobré výkony a dajú do toho všetko, môži to zvládnuť.

Uspel tesne pred Škrtelom

Rodák z Banskej Bystrice Marek Hamšík mal v hlasovaní 35 odborníkov (20 zväzových, reprezentačných a klubových trénerov a 15 novinárov) z 350 možných spolu 340 bodov a prevzal víťaznú trofej s vyobrazenou veľkou loptou na podnose. V hlavnej ankete „Futbalista roka 2013“, ktorá má štvrtý rok názov Cena Jána Popluhára, skončil na druhej priečke s odstupom 28 bodov stopér anglického klubu FC Liverpool a spomenutý štvornásobný držiteľ trofeje Martin Škrtel.

V konečnom účtovaní nešlo o najmenší rozdiel medzi prvým a druhým v poradí – za rok 2011 mal Škrtel pred Hamšíkom iba trojbodový náskok. Tretie miesto už s výrazným 105-bodovým mankom za víťazným Hamšíkom patrí záložníkovi talianskeho mužstva FC Janov Jurajovi Kuckovi (235 bodov).

Hamšík sa stal najlepším futbalistom Slovenska: Pozrite, v čom sa rodák z Bystri
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM