Monika Földešiová Tlačové správy

Grilliada 2013: Jedinečný gastronomický festival je späť!

Na najväčšej grilovačke na Slovensku nemôžete chýbať ani Vy! Tak ako v predchádzajúcich ročníkoch, aj teraz sa na Námestí slobody v Banskej Bystrici stretnú šéfkuchári reštaurácií, aby pre vás pripravili chutné mäsko a ďalšie zaujímavé recepty na grile.

Ilustračný obrázok k článku Grilliada 2013: Jedinečný gastronomický festival je späť!
Zdroj: TASR

V sobotu 18. mája o 11:00 hod. otvárame na bystrickom námestí grillarénu. Príďte si aj vy po ochutnávku hip-hopového festivalu Outbreak 9! a parkourového umenia skupiny Slovak Freerun Family. Vzápätí vás čaká súťažné zápolenie zúčastnených reštaurácií v súboji o Šampióna Grilliady.

Tento rok budú šéfkuchári pripravovať na grile sladkovodnú rybu. Súťaž bude hodnotiť odborná porota zo Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov. V spolupráci so spoločnosťou METRO pripravujeme III. METRO Majstrovstvá SR vo filetovaní čerstvého lososa. Profesionálni šéfkuchári z celého Slovenska si práve v Banskej Bystrici zmerajú svoje sily a čas vo filetovaní čerstvého lososa. Na záver je pre vás pripravená už tradične obľúbená kuchársku show špičkových šéfkuchárov Jardu Žídeka a Vojta Artza.

V nedeľu 19. mája sa opäť zídu rodiny Banskej Bystrice pri príležitosti osláv Dňa rodiny 2013. V priestore parku pod Pamätníkom SNP sa budú organizátori venovať návštevníkom pri zábavných a športových hrách, tvorivých dielňach, výtvarných súťažiach, kvízoch a ďalších aktivitách. Na pódiu sa predstavia viaceré folklórne skupiny, hudobné skupiny a skupiny aktívnych amatérskych umelcov. Hlavnou myšlienkou je, “aby deti otcov mali, aby mali mamy” s podtitulom “príď to povedať nahlas”. Cieľom je podporiť prirodzenú rodinu založenú na manželstve muža a ženy, ktorí s láskou prijímajú deti. V nedeľu o jedenástej sa už tradične bude konať aj športové podujatie Beh na Uprín – Bystrický horský beh.

Počas celého víkendu budú všetky zúčastnené reštaurácie pripravovať zaujímavé recepty, ktorými chcú poštekliť vaše chuťové poháriky a získať si vašu priazeň. Neváhajte, vyskúšajte ich kulinárske umenie a hlasujte za tú najobľúbenejšiu. Najobľúbenejšiu reštauráciu Grilliady vyhodnotíme v nedeľu o šestnástej hodine. Výhercovia vecných cien sa budú losovať každý deň.

Nebudú chýbať sprievodné atrakcie ako skákacie hrady, facepainting, pripravené sú prezentácie syrov, vín, destilátov, olejov, grilov a ďalších sladkých či slaných dobrôt. Medzi vystavovateľmi nebude chýbať ani stánok Oblastnej organizácie cestovného ruchu Stredné Slovensko, kde sa dozviete o aktuálnych akciách v meste a okolí. Zo soboty na nedeľu sa napríklad aj v Banskej Bystrici koná Noc múzeí.

Grilliada je ideálna príležitosť na stretnutie s rodinou a priateľmi pri skvelom jedle, zaujímavom programe a v úžasnej atmosfére. Nenechajte si ujsť túto príležitosť a strávte príjemný májový víkend v areáli plnom zelene, pri Parku SNP. Ponuka je naozaj pestrá.

Vstup na festival je voľný. Jedlá a nápoje sa budú predávať za špeciálnu festivalovú menu – grilloše, ktoré sa budú dať kúpiť v označených pokladniach priamo v grillaréne počas trvania festivalu. Grilloše sa budú predávať len vo forme grillošových kariet v hodnote 6 €. Jedna grillošová karta obsahuje 5 grillošov a hlasovací lístok, ktorým si volíte najobľúbenejšiu reštauráciu.

Grilliada prebieha v časoch
Sobota 18. mája: 11:00 – 21:00
Nedeľa 19. mája: 11:00 – 18:00

Presný program Grilliady, spolu so zoznamom zúčastnených reštaurácií a vystavovateľov a ďalšími dôležitými informáciami, nájdete na internetovej stránke www.grilliada.sk.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM