Monika Obrtalová Hokej

Gólový uragán pod Urpínom!

15. kolo hokejovej extraligy prinieslo málo vídané gólové hody Bystričanov v zápase proti Skalici. Hoci dve tretiny to na debakel Záhorákov nevyzeralo, v poslednej tretine dokázali Barani súperovi nastrieľať 6 gólov a tešili sa z vysokého víťazstva.

HC'05 Banská Bystrica – HK 36 Skalica 9:2 (2:1, 1:1, 6:0)

Góly: 4., 40. a 56. Sýkora, 53. a 60. Hvila, 18. Biro, 41. Hudec, 49. Tománek, 57. Heizer – 15. Kloz, 22. Tvrdoň.

Rozhodcovia: Baluška – Orolin, Návratek, vylúčení 4:10, presilovky 4:1, v oslabení 0:0, zmeny: 53. Kotvan za Lakosila (Skalica), 2520 divákov.

Domáci, tabuľkovo predurčení na bezproblémový zápas s nevýraznou Skalicou, sa až nečakane veľa so súperom natrápili. Aj keď neporušili tradíciu a v 4. min išli do rýchleho vedenia v presilovke o dvoch hráčov, pohodu si neužili ani na chvíľu. Pochvalu si zaslúžil Cebák, ktorý nahodil presný puk na Sýkoru a brankár Lakosil bol pri jeho teči úplne bezmocný. Prvú tretinu poznačili vylúčenia, všetky góly padli pri početnej nerovnováhe, a viac z nej vyťažili domáci. Najskôr však v 15. min, ako inak v presilovke, Kloz pomocou ‚pohladenia puku‘ vyrovnal a bystrickým baranom sa tak trochu zakrútila hlava. Našťastie pre nich v 18. min pri presilovke opäť o dvoch hráčov Biro utešenou bombou takmer roztrhol sieť a hneď sa u nich zdvihla nálada.

Druhú tretinu poznačil občasný herný chaos a dva góly, ktoré rébus zápasu ani zďaleka nevyriešili. V 22. min Tvrdoň nachytal na hruškách domáceho Fedora v bránke, no spytovať svedomie si mohli aj obrancovia, ktorí mu vydláždili cestu k bránke. Gól do šatne znamenal pre domácich vykúpenie, so značnou dávkou šťastia sa zmocnil puku Sýkora a úplne sám 53 sekúnd pred klaksónom prekonal Lakosila tretíkrát.

V úvode tretej tretiny po 38 sekundách muž zápasu Sýkora naservíroval puk Hudecovi tak elegantne, že gól bol nevyhnutnosťou. O tom, akú mal dôležitosť, napovedala aj úplne bezfarebná presilovka Skalice, ktorá ju psychicky rozložila tak, že sa oslabila vzápätí o dvoch hráčov, dokonca dvakrát za sebou. Počas nej, v 49. min ďalší gól domácich zapôsobil na Skaličanov ako kladivo, tretíkrát v zápase pri presilovke o dvoch hráčov po strele Bira od modrej usmernil odrazený puk do bránky Tománek a rozhodol definitívne o majiteľovi troch bodov. Nadvládu domácich umocnil v 53. min akousi čerešničkou na torte Hvila, vyhnal aj Lakosila z bránky, a z dlho dramatického zápasu sa odrazu stala selanka pre baranov. A to nebolo všetko, Ján Sýkora hetrikom v 56. min prinútil divákov k hádzaniu šiltoviek na ľad, tradičnému aktu uznania pre excelentného strelca. Po góle Heizera a Hvilu 59 sekúnd pred koncom v presilovke, šiestom inkasovanom v záverečnej tretine, už vyklíčila aj ľútosť nad debaklom, ktorý si v takej výške Skaličania nezaslúžili.

Zdroj: TASR

Gólový uragán pod Urpínom!
1
Galéria
hokejbbsi
12
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM