Jakub Forgács Hokej

Gólová kanonáda bystrických hokejistov: Rumunskému tímu nedali barani vydýchnuť

Tak tomu sa povie gólová nádielka. Precízne zvládnutý zápas našich hokejistov proti rumunskému Brašovu potešil nejedného fanúšika. Od úvodných minút ho mali pod kontrolou a súpera jasne prehrávali, najmä po nápaditých akciách.

Ilustračný obrázok k článku Gólová kanonáda bystrických hokejistov: Rumunskému tímu nedali barani vydýchnuť
Zdroj: Webnoviny.sk

Ako informoval oficiálny web HC' 05, už gólový teč Rosandičovej strely Róthom spred bránkoviska v 6. min predznamenal, komu bude vo štvrtok patriť ľad. Hrali sme s chuťou a dali sme jej gólovú príchuť aj v 8. min, keď Nicastrom nahadzovaný puk od modrej zapadol za chrbát brankára Rumunov. Neskôr sa hra kúskovala, o čosi ofenzívne sa pokúšal aj Brašov, ale nenachádzal správny rytmus svojej hry, vôbec mu nešla výstavba jeho útokov. V závere prvej tretiny ešte fantasticky vyletela po strele Preisingera lapačka brankára hostí.

V prostrednom dejstve sme jednoznačne dominovali. V 23. min dopravil puk do siete pri Filipovom vylúčení novic Austin Block – 3:0. Hráči rumunského mužstva neskôr na chvíľku zdramatizovali dej na zvolenskom ľade, ale iba na chvíľku – 5 sekúnd im stačilo, aby využili svoju presilovku, keď po vyhratom buly a strele Filipa tečoval puk do našej bránky Peter. Bežala 26. min, no neprešli ani ďalšie dve a znovu sme viedli o tri góly. Po strele súpera odpálil puk do útočného pásma Lukáš Bambúch, zmocnil sa ho Kafka, potiahol ho, prihral pod seba a Andrej Kudrna sa príklepom gólovo nemýlil – 4:1. V závere tretiny súper už jednoznačne fyzicky odpadal, nestíhal s nami korčuľovať a inkasoval ešte dvakrát po zakončeniach Petra Luntera a Andreja Kudrnu.

V záverečnej tretine sa zápas už iba dohrával. Treba však povedať, že naši hráči herne nepoľavili, už sa ale tak vehementne netlačili pred bránku súpera. Boli však nebezpeční a brankár súpera zlikvidoval niekoľko jednoznačných gólových možností z našich hokejok. Duel uzavrela okulahodiaca akcia nášho kapitána Michala Hudeca, keď ako nôž maslom prešiel útočnou modrou, čepelou hokejky zachytil prihrávajúci puk a perfektne si vychutnal brankára súpera – 7:1. Dodatočné pozápasové nájazdy sme vyhrali 2:0, keď sa presadili Austin Block a Nick Larson.

Corona Brašov – HC ´05 Banská Bystrica 1:7 (0:2, 1:4, 0:1)

  • Góly: 26. Peter (Filip, Zsok) – 6. Róth (Rosandič, Žilka), 8. Nicastro (Hudec), 24. Block (Mráz), 28. Kudrna (Kafka, Bambúch), 36. Lunter (Hudec, Larson), 39. Kudrna (Hudec, Kafka), 57. Hudec (Konečný, Nicastro)
  • Vylúčenia: na 2 min v pomere 6:3, navyše Obšut (Brašov) – 10 min + do konca stretnutia za nešportové správanie, Block (B. Bystrica) – 10 min, nešportové správanie
  • Presilovky: 1:2
  • Oslabenia: 0:0
  • Corona Brašov: Polc – Oprea, Obšut, Janos, Nagy, Hietamaki, Filip, Pysarenko – Molnar, Fodor, Peter – Saluga, Dumitru, Mihaly – Imecs, Klouda, Zsok – Balint, Virag, Petres
  • HC ´05 Banská Bystrica: Wiikman – Montgomery, Gachulinec, Lunter, Nicastro, Bambúch, Biro, Rosandič, Predajniansky – Handlovský, Block, Mráz – Konečný, Hudec, Larson – Kudrna, Preisinger, Kafka – Róth, Zigo, Žilka

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM