Michal Majer Rôzne

Gogolu podporí aj strana Most-Híd

Nezávislý kandidát na post primátora Banskej Bystrice, hovorca štátneho podniku Lesy SR Peter Gogola, už má podporu dvoch vládnych pravicových strán. Po KDH, ktoré ho podporuje prakticky od ohlásenia jeho kandidatúry, mu vyjadrila podporu aj strana M

„Pre Most-Híd je Peter Gogola novým človekom v politike, ktorý nie je prepojený kšeftami ani zákulisnými politickými hrami. Veríme, že prinesie "nový vietor“ do politiky v meste," uvádza sa vo vyhlásení banskobystrickej okresnej organizácie strany Most-Híd, ktoré médiám poskytol jej predseda Peter Vozár. Spomínané zákulisné politické hry konkretizoval tak, že niektorí iní kandidáti sú v politike 15–20 rokov, boli v rôznych funkciách v štátnej správe a sú rôzne poprepájaní.

Most-Híd a KDH v Banskej Bystrici spája okrem podpory pre nezávislého kandidáta Gogolu vo voľbách primátora aj spoločná kandidátka pre voľby poslancov do mestského zastupiteľstva. Zvyšné dve pravicové vládne strany – SDKÚ-DS a SaS – idú v Banskej Bystrici do komunálnych volieb v koalícii s Konzervatívnymi demokratmi Slovenska a okrem spoločnej kandidátky na poslancov nominovali aj straníckeho kandidáta na primátora, a to krajského predsedu SDKÚ-DS Martina Baníka.

Do boja o post primátora Banskej Bystrice sa prihlásilo osem kandidátov. Okrem Gogolu a Baníka je to živnostník Ivan Apfel, živnostník Zdenko Haring, ekonóm Milan Kepeňa, informatik Marian Kotleba, lesnícky znalec Jozef Sásik a poslanec Národnej rady SR Ľubomír Vážny. Súčasný primátor Ivan Saktor nekandiduje. O miesta v 31-člennom mestskom zastupiteľstve sa uchádza 210 kandidátov – 64 nezávislých a 146 straníckych.

Zdroj: SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM