Monika Obrtalová Rôzne

Gogola: V Bystrici sledujeme babyboom

Brány banskobystrických základných a materských škôl prekročia škôlkari aj školáci už 5. septembra. Začiatok nového školského roka býva podľa slov tlačovej tajomníčky mesta výnimočný najmä pre najmladších Bystričanov. V 27 materských školách sa výcho

Ako uviedla tajomníčka Martina Brisudová, na zvýšený záujem rodičov o umiestnenie detí v MŠ zareagoval banskobystrický mestský úrad zmenou prevádzky dvoch tried s poldennou na celodennú – v MŠ Na Starej tehelni a Ul. 29. augusta. „Piaty septembrový deň bude jedným z nezabudnuteľných aj v živote prvákov. Obľúbené hračky za šlabikáre vymení 761 žiakov prvého ročníka,“ pokračovala Brisudová. Pri príležitosti vstupu do základnej školy im mesto Banská Bystrica venuje knihu s interaktívnymi prvkami pod názvom Ako išlo vajce na vandrovku.

„Aktuálne v Banskej Bystrici sledujeme babyboom a výsledkom je stúpajúci záujem o materské školy, ktorý signalizuje, že aj počet prvákov bude z roka na rok stúpať. Úprimne sa z toho teším,“ povedal primátor Peter Gogola, ktorý pozdraví v prvý školský deň žiakov, pedagógov a rodičov Základnej školy na Bakossovej ulici v meste pod Urpínom. Táto základná škola v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta si tento rok 1. septembra pripomína 35. výročie založenia. Pri príležitosti otvorenia nového školského roka 2011/2012 jej bude zapožičaný čestný titul Základná škola Jána Bakossa.

Brisudová informovala, že mesto Banská Bystrica je v školskom roku 2011/2012 zriaďovateľom Základnej umeleckej školy J. Cikkera, 27 materských škôl, jedného centra voľného času a 14 základných škôl. Očakáva sa, že do základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta by 5. septembra malo nastúpiť 5407 žiakov. Presné informácie o počte školákov a škôlkarov budú známe po 15. septembri.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM