Monika Obrtalová Rôzne

Gogola radil o demokracii: K primátorovi zavítali Tunisania

Primátor mesta Banská Bystrica Peter Gogola sa pred pád dňami stretol so zástupcami tuniskej občianskej spoločnosti. Zahraničná delegácia navštívila Slovensko v rámci projektu PDCS, ktorého cieľom je spoluvytvárať demokratickú kultúru a šíriť demokra

Hlavným predmetom diskusie boli skúsenosti s transformačnými procesmi a spolupráca s mimovládnym sektorom. Primátor spolu s členmi Rady pre mimovládne neziskové organizácie prezentovali predovšetkým svoje skúsenosti s projektami v oblasti životného prostredia, práce s mládežou a dobrovoľníctvom. „Veľmi ma teší, že zástupcovia tuniskej občianskej spoločnosti si vybrali práve naše mesto ako poradcu v tak závažnej téme, akou je demokratizácia Tuniska prioritne cez rozvoj občianskej spoločnosti. Vyslovujem veľkú vďaku našim zástupcom pre mimovládne neziskové organizácie, že na základe príkladov dobrej praxe bola vzájomná diskusia nepochybne veľkým prínosom pre obidve strany," konštatoval primátor.

Stretnutie zhodnotila i predsedníčka Rady pre mimovládne neziskové organizácie Csilla Droppová. „Diskusia so zástupcami mimovládnych neziskových organizácii s tuniskou delegáciou mi intenzívne pripomenula ako sme rozmýšľali a začali vytvárať efektívny mimovládny sektor pred dvomi desaťročiami u nás na Slovensku. Zástupcom tuniskej občianskej spoločnosti sme prízvukovali, že dôležitejšie, ako vytvárať členstvo je aktivizovať ľudí. Mimovládna nezisková organizácia nepotrebuje veľa členov, potrebuje mať ale veľa aktivnych ľudí, ktorí chcú urobiť niečo verejnoprospešné pre iných," zdôraznila Droppová.

bystrica24.sk/mesto bb

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM