Jakub Forgács Správy

Gogola na rokovaní s Marianom Kotlebom: Pustili sa do témy, ktorá trápi mnohých Bystričanov!

Primátor Banskej Bystrice Peter Gogola sa stretol s predsedom Banskobystrického samosprávneho kraja Marianom Kotlebom, aby našli spôsoby a možnosti spolupráce pri riešení problémov. Ktoré témy rezonovali počas ich rozhovoru?

Ilustračný obrázok k článku Gogola na rokovaní s Marianom Kotlebom: Pustili sa do témy, ktorá trápi mnohých Bystričanov!
Zdroj: TASR

Utorkové stretnutie, ktoré inicioval primátor Banskej Bystrice, malo za cieľ nájsť spôsoby a možnosti spolupráce mesta a kraja pri riešení problémov spojených najmä s dopravou v meste a jeho okolí. Mnohé z týchto problémov nie je možné riešiť len na úrovni mesta. Jedná sa najmä o otázky ciest druhej a tretej triedy, ktoré sú v správe Banskobystrického samosprávneho kraja a nachádzajú sa v dotyku s mestom Banská Bystrica. Témou stretnutia bola aj komunikácia na Pršiansku terasu.

„Vnímal som potrebu komunikovať s vedením kraja o problémoch, ktoré trápia našich obyvateľov, a z toho dôvodu som požiadal predsedu samosprávneho kraja o stretnutie. Verím, že aj vďaka tomuto stretnutiu pochopil, nakoľko dôležité je pre nás riešiť situáciu s dopravou v okolí mesta a že naša spolupráca v tejto oblasti je pre mesto, ale aj pre región, zásadná," povedal primátor mesta Banská Bystrica Peter Gogola.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM