Jakub Forgács Rôzne

Gazdovská zabíjačka, fánky či hriatô a k tomu masky od výmyslu sveta... Pripravte sa na pravú fašiangovú atmosféru :)

Milovníci tradícií a dobrého jedla, zbystrite pozornosť! Už onedlho si budete môcť spraviť malý výlet na akciu, kde sa dočkáte poriadnej dávky jedného i druhého. A nebudete pritom musieť ani cestovať ďaleko.

Ilustračný obrázok k článku Gazdovská zabíjačka, fánky či hriatô a k tomu masky od výmyslu sveta... Pripravte sa na pravú fašiangovú atmosféru :)
Zdroj: TASR

Fašiangy sú obdobím, ktoré sa začína deň po Troch kráľoch a končí sa pohyblivým utorkom (tohto roku 9.2.2016). V mestách je tradícia fašiangov spojená s plesmi a bálmi, na dedinách s hostinou a bujarou tancovačkou.

Pravú fašiangovú atmosféru si budeme môcť onedlho vychutnať aj v neďalekom Sliači. Na námestí pri fontáne sa v sobotu o 9:30 uskutoční podujatie Sliačske Fašiangy.

V rámci programu sa môžete tešiť na pravú gazdovskú zabíjačku, spojenú s výrobou tradičných zabíjačkových pochúťok. Nebude chýbať fašiangový sprievod detí materskej školy, spomienka na niekdajšie fašiangové časy, folklórne súbory Javory a Liesky a dobrovoľný hasičský zbor z Badína.

Ako sprievodné podujatia budú pripravené tvorivé dielne pre deti – vyrob si svoju masku a maľovanie na tvár. „Každá maska (dospelá aj detská), ktorá sa zúčastní fašiangového sprievodu, bude odmenená,“ uvádzajú organizátori podujatia.

Čo sa týka občerstvenia, nebudú chýbať tradičné dobroty. Medzi nimi fašiangové špeciality ako šišky, chlieb s masťou a cibuľou, guláš, fánky, štrúdľa, hriatô, zabíjačkové špeciality či varené víno.

Čítajte tiež:

Ťahák len pre Bystričanov, čo zabije nudu: 10 akcií, na ktoré sa oplatí vybehnúť

Máme sa naozaj na čo tešiť: Veľký prehľad TOP 30 podujatí v Bystrici v roku 2016

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM