Monika Obrtalová Rôzne

GAS-ko dnes žilo halovým veslovaním

Na Gymnáziu Andreja Sládkoviča sa dnes konala školská liga v halovom veslovaní, na ktorej sa zúčastnili študenti z celého Slovenska. Na štyroch trenažéroch si mohli žiaci a žiačky stredných škôl odskúšať svoju silu a vytrvalosť. Víťazov čakali hodnot

„Halové veslovanie je šport, ktorý je u nás málo známy, hoci v zahraničí ho pozná takmer každý. Keď sme dostali pred troma rokmi prvý trenažér, rozhodli sme sa chopiť príležitosti a odvtedy usporadúvame podobné súťaže každý rok,“ vysvetlil zástupca riaditeľa Peter Lichtner, ktorý je jedným z organizátorov školskej ligy. Do súťaže sa zapojili školy z Košíc či Prešova, no bohaté zastúpenie mali aj bystrické stredné školy a gymnáziá. Do ligy sa zapojili napríklad žiaci všetkých štyroch ročníkov z usporiadateľského gymnázia, Gymnázia J. G. Tajovského a Obchodnej akadémie. „Žiaci môžu súťažiť napríklad aj cez internet. Na počítačoch majú nainštalovaný špeciálny program, ktorý je priamo koordinovaný výstupmi z trenažéra. Výsledok sa uloží do počítača a odtiaľ je odoslaný na stránku Asociácie školskej ligy, kde sa výsledky zosumarizujú,“ hovorí Lichtner.

Gymnázium Andreja Sládkoviča má v súčasnosti 11 trenažérov na halové veslovanie a špeciálnu miestnosť, kde ich môžu študenti naplno využívať. „Ani som netušila, že takýto šport existuje, kým som neprišla na túto školu. Telocvikár mi povedal, nech si to vyskúšam, a zo všetkých spolužiakov som mala najlepší čas. Začalo ma to baviť a už sa tomu venujem tretí rok,“ vysvetlila ako sa dostala k halovému veslovaniu študentka z miestneho gymnázia. „Baví ma to, je to niečo celkom iné ako súčasné športy. Navyše ma už vôbec nebolí chrbát,“ povedala o výhodách veslovania na záver ďalšia študentka, ktorá mala v minulosti problémy s chrbticou.

moo

GAS-ko dnes žilo halovým veslovaním
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM