Jakub Forgács Futbal

Futbalistov spod Urpína čakal náročný súper: Dukla sa však proti Trnave dokázala gólovo presadiť

Duklisti nezložili zbrane ani po tom, čo sa ukázalo, že v najvyššej súťaži končia práve oni. Napriek prevahe Trnavy si bystrickí futbalisti vypracovali niekoľko šancí a dokázali aj skórovať.

Ilustračný obrázok k článku Futbalistov spod Urpína čakal náročný súper: Dukla sa však proti Trnave dokázala gólovo presadiť
Zdroj: TASR

Pred začiatkom zápasu sa funkcionári Spartaka rozlúčili s triom hráčov Janečka, Kuzma a Vyskočil. V úvode plnom nepresností sa Trnavčania snažili získať územnú prevahu, ale v šestnástke hostí im nevychádzala finálna prihrávka. V 16. minúte otvoril skóre zápasu Vlasko, keď dostal výbornú prihrávku stredom bystrickej obrany od Greššáka a sám pred Borošom nezaváhal. V 22. minúte vnikol do šestnástky Banskej Bystrice Mikovič, zozadu ho podrazil Vajda, ktorého rozhodca vylúčil a z nariadeného pokutového kopu zvýšil Sabo na 2:0.

V 30. minúte mohla Trnava zvýšiť svoje vedenie, keď Mikovič uvoľnil Vlaska, ale ten nepreloboval vybiehajúceho Boroša. V 38. minúte zakončoval Mikovič len do bystrického brankára a ten sa vyznamenal aj o minútu neskôr, keď vyrazil gólovú strelu Clebera. V 42. minúte roztlieskal divákov Vlasko pohotovou strelou spoza šestnástky, ktorá však išla vedľa brány hostí. Z protiútoku prvýkrat ohrozili hráči hostí Jakubecha, ale hlavička Šovčíka bola nepresná.

V druhom polčase najskôr v 55. minúte vyskúšal Rejdovian pozornosť Jakubecha a o štyri minúty neskôr striedajúci Vojtuš krížnou strelou tesne minul banskobystrickú bránu. V ďalšom priebehu zápasu si Trnavčania vedomí si dvojgólového vedenia udržiavali miernu prevahu, ale do zakončenia sa nedostávali. V 69. minúte po rýchlej akcii nastrelil Sabo pravú žrď Borošovej brány. Päť minút pred koncom zápasu po centri Vojtuša a priťuknutí Casada pridal Mikovič tretí gól Trnavy. Po tomto góle trnavskí diváci za bránkou Jakubecha odpálili červenú dymovnicu a 5 minút sa nehralo. V nadstavenom čase Rejdovian hlavou uzavrel skóre zápasu.

Hlasy po zápase

Juraj Jarábek, tréner Trnavy: „Bol to náš posledný zápas v azyle a vyzdvihnúť musím úžasných divákov, ktorí aj v daždivom počasí prišli do Zlatých Moraviec v hojnom počte. Pred začiatkom sme sa poďakovali trom odchádzajúcim hráčom, ktorí si to za pôsobenie v Spartaku určite zaslúžili. Banská Bystrica keď hrá "zatiahnuto“ veľa gólov nedostáva. Napriek tomu, že sme hrali o jedného hráča navyše vylúčenie hosťujúceho Vajdu nám skôr uškodilo. Nakoniec sme však cieľ splnili, držíme sa na treťom mieste a chceme ho uhájiť aj v poslednom kole v Žiline. Potrebujeme do mužstva tri-štyri posily a v budúcom ročníku by sme chceli byť minimálne o jeden stupienok vyššie."

Štefan Rusnák, tréner Dukly: „Na dnešný zápas sme sa tešili, pretože Trnavčania vedia na štadióne vytvoriť dobrú atmosféru. Začiatok zápasu z našej strany nebol zlý, potom však prišli zbytočné chyby a dvakrát sme inkasovali. Navyše pri pokutovom kope sme prišli aj o vylúčeného hráča. Napriek tomu sme sa aj v oslabení snažili a proti kvalitnému súperovi sme dosiahli prijateľný výsledok. Domáci boli futbalovo lepší, ale aj my sme mali niekoľko šancí a v závere sme sa dočkali čestného gólu.“

Spartak Trnava – Dukla Banská Bystrica 3:1 (2:0)

  • Góly: 16. Vlasko, 23. Sabo (z 11 m), 85. Mikovič – 90.+2 Rejdovian
  • Rozhodoval: Mastiš
  • ŽK: Tóth, Casado, Bortel – Kapor, Had
  • ČK: 22. Vajda (Dukla)
  • 2 146 divákov
  • Spartak Trnava: Jakubech – Tóth, Mikovič, Bortel, Čonka – Casado, Greššák (63. Janečka) – Cleber (53. Vojtuš), Vlasko, Sabo (79. Vyskočil) – Mikovič
  • Dukla Banská Bystrica: Boroš – Vajda, De Vito, Had, Savič – Kapor, Willweber (46. Gálik) – Rejdovian, Faško, Polievka (51. Kupec) – Šovčík (63. Hric)
Dukla bola na Spartak prikrátka
15
Galéria
Zdroj: TASR
Dukla bola na Spartak prikrátka
1
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM