Jakub Forgács Samospráva

Futbalisti z okolia Bystrice majú vyhraté: Tisíce eur na nové šatne

Konečne sa dočkali. Staré futbalové šatne čaká obnova za vládne peniaze. Ušla sa hneď niekoľkým obciam neďaleko Banskej Bystrice.

Ilustračný obrázok k článku Futbalisti z okolia Bystrice majú vyhraté: Tisíce eur na nové šatne
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Staré futbalové šatne pri ihrisku má obec Riečka v okrese Banská Bystrica už z čoho zrekonštruovať. Po ostatnom výjazdovom zasadnutí vlády v Banskej Bystrici dostane na tento projekt 8 000 eur, podobne ako Tajov, ktorý použije rovnakú sumu na výstavbu šatní pre rozhodcov pri futbalovom ihrisku. Obec Králiky môže počítať na rekonštrukciu šatní pre futbalistov so sumou 13 000 eur.

Ako v sobotu uviedol Marián Spišiak, starosta Riečky so 760 obyvateľmi, hoci to nie je ich najväčšia priorita, v obecnom rozpočte by na to financie nikdy nenašli. Postupne sa im darilo len vymieňať okná na šatniach a aj to len čiastočne, podľa toho, ako mali peniaze.

Športový klub Zornička Riečka hrá okresnú futbalovú súťaž a šatne, v ktorých sa zdržujú futbalisti, postavili v dedine asi pred 45 rokmi. Využíva ich aj obec a miestni obyvatelia pri organizovaní rôznych akcií. Ich rekonštrukcia je podľa Spišiaka nevyhnutná, najmä z hygienických dôvodov. V najhoršom stave sú sprchy a toalety. Obnovou musí prejsť i vodoinštalácia a elektrika.

„Každý peniaz je dobrý,“ reagoval starosta Riečky v súvislosti so sumou, ktorú dostanú. Aké náklady si vyžiada rekonštrukcia futbalových šatní, nevedel ešte odhadnúť. Počíta však s tým, že časť peňazí doložia z obecného rozpočtu. Ten sa celkovo pohybuje ročne okolo 200 000 eur.

Čítajte tiež:

V okolí Bystrice pôjdu tisíce eur na opravy ciest: Kde sa idú rekonštruovať vozovky?

Po rokovaní vlády v Bystrici u starostov prepukla radosť: Aha, aké dotácie dostali okolité obce!

Vláda rozdávala peniaze, Bystrica sa teší: 100 000 € na korčuliarsku dráhu pod pamätníkom!

V okolí Bystrice sa s rekonštrukciami roztrhlo vrece: Aj týmto obciam vláda odklepla dotácie

Dobrá správa pre rodičov malých ratolestí: V Nemciach sa chystá obnova škôlky za tisíce eur

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM