Michal Majer Futbal

Futbalisti s Dubnicou len remizovali

V 28. kole privítala Dukla Banská Bystrica predposledný tím Corgoň ligy z Dubnice. V zápase tímov, ktoré sa nachádzajú na opačných koncoch tabuľky sa nakoniec zrodila spravodlivá remíza.

**FK Dukla Banská Bystrica – MFK Dubnica 1:1 (0:1) ** Góly: 57. Michal Ďuriš – 29. E. Ľupták, ŽK: 37. Turňa – 36. I. Obert, 86. P. Bajza, rozhodovali: Valášek – Balko, Chládek, 1815 divákov

Zostavy: B. Bystrica: Boroš – Turňa, M. Hlinka, Vajda, Brašeň – M. Pančík, Pleva, V. Gajdoš (70. Uškovič), T. Hučko – Pich (56. Seye), Michal Ďuriš **Dubnica: **P. Bajza – I. Obert, Chupáč, Ondráš, Duga – Bruško – J. Vavrík, Porázik (85. Matejov), E. Ľupták (52. Gorelka), Šulek (67. Augustíni) – M. Filo ml.

Pod Urpínom sa hral v príjemnom počasí kombinačný nadpriemerný futbal so vzruchom pred oboma bránkami. Už v 2. min sa oň postarali najprv Porázik s Filom a na opačnej strane Ďuriš, no v oboch prípadoch zapracovali dobrými blokmi obrancovia. V 6. min mohol využiť zaváhanie Ondráša pred brankárom Bajzom Ďuriš, k lopte sa však nedostal. Veľkú šancu mal v 10. min Filo, ktorý dostal loptu do šestnástky, no Boroš vyrazil jeho strelu na roh. O dve minúty neskôr peknú akciu predviedli aj domáci, Pich našiel Ďuriša, ktorý sa v pokutovom území neulakomil na strelu, poslal spätnú prihrávku Gajdošovi, ktorý z pätnástich metrov minul odkrytý priestor dubnickej bránky. Boroša v 26. min zamestnal nepríjemný center Bruška. Hostia sa radovali v 29. min, keď po faule na Fila využil priamy kop z osemnástich metrov Ľupták a nádhernou strelou ponad múr vymietol šibenicu Borošovej svätyne – 0:1. Dubničania ožili a viackrát boli v pokutovom území domácich. V 31. min nevyužil zblízka dobrú šancu Vavrík. Banskobystričania sa pokúšali odpovedať, no nedarila sa im streľba z diaľky a centrom z krídel chýbala presnosť. Napriek tomu sa im podarilo vyrovnať, keď 57. min z 18 metrov peknou strelou k žrdi prekonal Bajzu útočník Michal Ďuriš – 1:1. Bolo vidieť, že oba tímy chceli zvíťaziť, no ani jednému sa to napokon nepodarilo.

Zdroj: SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM