Jakub Forgács Futbal

Futbalisti Dukly cestovali do Trenčína: Zápas zdramatizovali tri góly v poslednej desaťminútovke

Do stretnutia nastúpili aktívnejšie domáci hráči, no vedenia sa ešte pred odchodom do šatní ujali Bystričania. Celkový výsledok zápasu sa však rozhodol až v posledných desiatich minútach, kedy padli tri góly.

Ilustračný obrázok k článku Futbalisti Dukly cestovali do Trenčína: Zápas zdramatizovali tri góly v poslednej desaťminútovke
Zdroj: TASR

Do šatne išli spokojnejší Bystričania

Trenčania vstúpili do zápasu aktívne. V 4. min predviedol dlhé sólo Simon. Zakončenie v podaní Jaira však bolo prislabé a nepresné. Následne v poslednej chvíli loptu spred brány odvrátila obrana. Hra sa potom presunula do stredu ihriska. To Banskobystričania veľmi dobre pokrývali a nepúšťali Trenčín do ofenzívnych výpadov. Postupom času sa domáci tím dostal do tlaku, ten ale trval iba po šestnástku.

Tím spod Urpína sa prezentoval nebezpečnými kontrami. Po jednej z nich fauloval pred šestnástkou Baéz a po priamom kope a odrazenej lopte otvoril skóre Chrien – 0:1. O tri minúty mal vyrovnanie na nohe Malec. Dlhú loptu za obranu poslal tesne nad brvno. V závere Malecova hlavička mierila iba do stredu brány, kde bol pripravený Budinský.

Trenčín zvrátil zápas v poslednej desaťminútovke

Hostia sa po prestávke zatiahli na vlastnú polovicu. V 52. min Mondek vyzval prihrávkou Jaira. V poslednej chvíli jeho prízemný center v pokutovom území odvrátila obrana. Po hodine hry mohlo zahrmieť na opačnej strane. Hlavička Chriena tesne minula priestor brány. Vyrovnať mohol v 68. min Holúbek, jeho hlavičkový pokus šiel však mimo. Na opačnej strane sa po rohovom kope dostal k lopte Vajda, mal ju na dlhú nohu, a tak nedokázal presne zakončiť.

Desať minút pred koncom sa Trenčínu núkal gól. Simon si zasekol dvoch obrancov, ale jeho strela skončila na tyči. O minútu sa však Berovi podarilo vyrovnať, keď sa najlepšie zorientoval v tlačenici. V 86. min Trenčania strhli vedenie na svoju stranu. K lopte sa dostal Baéz a zvnútra šestnástky ju napálil do siete. Bodku za zápasom dal gólom z dobrých 30 m Hajradinovič, keď lopta gólmanovi Budinskému prepadla do siete.

AS Trenčín – FK Dukla Banská Bystrica 3:1 (0:1)

  • Góly: 82. Bero, 86. Baéz, 90. Hajradinovič – 36. Chrien
  • ŽK: Kleščík – Rejdovian, Savič, Považanec
  • Rozhodoval: Straka
  • 2 562 divákov
  • Zostavy a striedania Trenčína: Volešák – Čögley, Ramón, Kleščík, Holúbek – Baéz (90. Ďuriška) – Mondek, Mišák (81. Bero), Jairo (64. Hajradinovič), Simon – Malec
  • Zostavy a striedania Banskej Bystrice: Budinský – Vajda, Nosko, Teixeira – Ľupták – Kliment, Chrien (69. Plavšič), Považanec, Savič – Rejdovian (61. Slančík), Peňaška
Futbalisti Dukly cestovali do Trenčína: Zápas rozhodli tri góly v poslednej desa
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM