Monika Obrtalová Krimi

Fotograf sa stále nenašiel

Policajti a záchranári tretí deň neúspešne pátrajú po nezvestnom amatérskom fotografovi v Národnom parku Muránska planina. Ako potvrdila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltányová, zatiaľ im chýba akákoľvek

Nezvestný muž sa minulý týždeň vybral do prírody Muránskej planiny, kde plánoval stráviť tri dni. „Pátranie po nezvestnom zatiaľ neprinieslo žiadne výsledky. Polícia preverovala viaceré verzie jeho pohybu, no tie sa rozchádzajú a zatiaľ sa v teréne nenašli ani žiadne stopy, ktoré by naznačovali, že sa nezvestný tadiaľ pohyboval,“ povedala Faltányová. Policajti uvažujú, že do akcie opätovne nasadia vrtuľník, aby terén preskúmali aj z vtáčej perspektívy.

Pri pátraní v ťažkom teréne pomáhajú aj dobrovoľníci. „Pri hľadaní v ťažkých terénoch je každá pomoc vítaná. Dobrovoľníci by si však mali uvedomiť, že prehľadávame skutočne náročný terén. Každý človek, ktorý sa vyberie s nami hľadať nezvestného, musí mať patričné vybavenie do hôr. Rovnako by si mal byť vedomý svojich schopností, aby sa hľadanie nezmenilo na ďalšiu záchrannú akciu,“ vysvetlila policajná hovorkyňa. Nezvestný bol v Muráni známy ako milovník Národného parku Muránska planina. Často sa v prírode pohyboval s fotoaparátom či kamerou. Podľa neoficiálnych informácií pracujú policajti pri jeho hľadaní s viacerými verziami. Muž sa mohol v teréne zraniť, alebo ho napadla divá zver, ktorú sa chystal fotografovať. Podľa ďalšej verzie mu mohol ublížiť aj iný človek. V dedine sa totiž hovorí aj o tom, že sa chystal zbierať dôkazy proti pytliakom.

Zdroj: KRPZ Banská Bystrica

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM