Jakub Forgács Správy

FOTO: Žiarivá nádhera nad Bystricou. Novoročný ohňostroj prilákal tisícky ľudí

Ani mráz neodradil Bystričanov i cezpoľných od návštevy centra mesta. Zahriala ich kapela Slovak Tango aj niekoľkominútový pyromuzikálny ohňostroj!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Žiarivá nádhera nad Bystricou. Novoročný ohňostroj prilákal tisícky ľudí
6
Galéria
Zdroj: TASR

Tisícky ľudí prišli v pondelok podvečer aj napriek mrazivému počasiu na Námestie SNP v Banskej Bystrici, aby uvideli novoročný ohňostroj. Autá v okolí námestia nemali len miestnu poznávaciu značku, ale boli aj z okolitých okresov, najmä zo Zvolena a Brezna.

Ľudia neprichádzali len na automobiloch, ale aj na autobusoch mestskej hromadnej dopravy, ktorá celý deň premávala zadarmo.

Už od 16. hodiny rozohrievala Banskobystričanov svojimi úpravami domácich evergreenov skupina Slovak Tango. Po nej sa v krátkom prejave prihovoril obyvateľom mesta primátor Ján Nosko.

Nový rok 2017 označil pre mesto ako rozvojový. „Čaká nás rok, v ktorom budeme Európske mesto športu, čaká nás ukončenie výstavby autobusovej stanice a čaká nás tiež rok materských škôl, nakoľko sme v závere uplynulého roka boli úspešní v troch podaniach o nenávratný finančný príspevok z európskych fondov,“ povedal krátko pred vystúpením na tribúne.

Svoj čas, energiu a trpezlivosť by chcel v roku 2017 vynaložiť aj na rokovanie s budúcim investorom, tak aby sa v meste zvýšila zamestnanosť a vznikli nové pracovné miesta. Na záver – o 17. hodine si obyvatelia a návštevníci mesta pozreli veľký ohňostroj.

Ďalšie slávnostné chvíle čakajú Banskobystričanov i návštevníkov mesta už 6. januára, kedy je na programe oficiálne otvorenie Európskeho mesta športu. Otvárací ceremoniál sa uskutoční na Námestí SNP pred štartom Trojkráľového večerného behu.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery ohňostroja nad hlavami Bystričanov!

V OBRAZOCH: Úchvatný novoročný ohňostroj nad hlavami Bystričanov
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM