Barbara Dallosová Krimi

FOTO z miesta hrozivej hromadnej nehody na R1: Medzi siedmimi posádkami aj dvaja Bystričania!

Hromadná dopravná nehoda na R1 niekoľko hodín odstavila jazdný pruh frekventovanej cesty. Podľa polície sa zrazilo sedem áut, v dvoch sedeli aj Bystričania.

Ilustračný obrázok k článku FOTO z miesta hrozivej hromadnej nehody na R1: Medzi siedmimi posádkami aj dvaja Bystričania!
Zdroj: Policajný zbor SR

Ako potvrdila krajská policajná hovorkyňa Andrea Petrovičová, krátko po šiestej ráno došlo na rýchlostnej ceste R1 v smere od Žiaru nad Hronom na Žarnovicu k dvom dopravným nehodám, pri ktorých došlo k zrážke 7 motorových vozidiel.

Bystričan dostal šmyk

Podľa slov hovorkyne Banskobystričan (53) na Škode Octavii dostal šmyk v zákrute, pričom sa auto stalo neovládateľným a narazilo do zvodidiel vpravo a vľavo a zostalo stáť v ľavom jazdnom pruhu. Ako Petrovičová pokračovala, následne vodič automobilu KIA Sorento v snahe zabrániť zrážke strhol vedenie, tiež dostal šmyk a narazil do ľavých zvodidiel a takisto zostal stáť v ľavom pruhu.

,,Následne do vozidla Škoda Octavia narazili ďalšie dve vozidlá, a to Škoda Octavia a Citroen C5. Vodič vozidla Citroen C5 narazil aj do jazdnej súpravy idúcej v pravom jazdnom pruhu zloženej z ťahača zn. Volvo s návesom. Dve osoby sa ľahko zranili a boli prevezené do nemocnice v Žiari nad Hronom. Škoda ktorá na vozidlách a zvodidlách vznikla je odhadnutá takmer na 42 000 eur," hovorí o ďalších udalostiach Petrovičová a dodáva, že alkohol u vodičov zistený nebol.

O chvíľu ďalšia rana

Podľa policajnej správy došlo vzápätí na to k ďalšej dopravnej nehode, pri ktorej sa zrazili dve autá. ,,Došlo k zrážke vozidla Škoda Octavia, ktoré šoféroval 59-ročný vodič z Banskej Bystrice a Jaguár S type, ktoré šoféroval 44-ročný vodič zo Slovenskej Ľupče. Pri dopravnej nehode nedošlo k žiadnym zraneniam a alkohol u vodičov zistený nebol. Škoda ktorá na vozidlách vznikla je odhadnutá na 7 000 eur," dodala hovorkyňa s tým, že obe nehody polícia vyšetruje.

Hromadná nehoda na R1: Zrazilo sa až 7 áut
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM