Jakub Forgács Rôzne Správy

FOTO: Veľkonočné trhy odštartovali. Na bystrické námestie lákajú stánky aj folklór

Hoci sviatky jari začínajú až o pár dní, na námestí v Bystrici to už teraz dýcha veľkonočnou atmosférou. Boli sme sa preto pozrieť na trhy.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Veľkonočné trhy odštartovali. Na bystrické námestie lákajú stánky aj folklór
25
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Hoci doobeda ešte snežilo, v centre Bystrice to od utorka priam dýcha atmosférou sviatkov jari. Na námestie lákajú ľudí z blízkeho aj vzdialenejšieho okolia veľkonočné trhy, ktoré potrvajú až do 28. marca, denne od 9:00 do 19:00 hod.

Stánky predajcov boli pripravené už v pondelok popoludní. Až dnes sa však otvorili, aby záujemcom ponúkli tradičné ľudovo-umelecké výrobky súvisiace s Veľkou nocou, ale aj obľúbené dobroty.

Predajcovia ponúkajú kraslice, veľkonočné maľované vajíčka, pletené korbáče, kvetinové ikebany, ale aj medovníky vlastnej výroby, pekárenské a cukrárenské výrobky, med, medovinu, cukrovinky, langoše, chlebové posúchy, trdelníky, prútené výrobky, či výrobky z včelieho vosku.

Súčasne s trhmi sa môžu návštevníci tešiť aj na pestrý program s názvom Veľkonočné námestie. Ten odštartoval už v utorok o 16:00 predstavením DFS Dratvárik s názvom Fašiangy, Turice, Veľká noc príde…, ktoré ľuďom priblížilo tradičné zvyky na dedine,

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery z bystrických veľkonočných trhov!

V OBRAZOCH: Veľkonočné trhy v Bystrici lákajú domácich aj cezpoľných
25
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM