Jakub Forgács Rôzne Správy

FOTO: Veľká premena areálu bystrického gymnázia. Originálny nápad sa dočkal ocenenia

Bystrickí študenti zabojovali a uspeli. Víťazný projekt odštartoval veľkú premenu nádvoria gymnázia.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Veľká premena areálu bystrického gymnázia. Originálny nápad sa dočkal ocenenia
27
Galéria
Zdroj: Nadácia Ekopolis

Zorganizovať environmentálne vzdelávanie na tému Adaptácia na zmeny klímy na stredných školách na Slovensku bolo cieľom projektu ENVIROvzdelávanie mladých. Jeho pilotný ročník v tomto roku spustila Nadácia Ekopolis. Zúčastnilo sa ho šesť stredných škôl, ktoré okrem vzdelávania pre svojich študentov mali možnosť vyhrať v súťaži 1000 eur. Informovala Eva Ščepková z Nadácie Ekopolis.

„Prostredníctvom projektu sme poskytli mladým ľuďom informácie o globálnych problémoch životného prostredia a inšpirovali ich ku zmenám na lokálnej úrovni, v ich komunite, kde žijú,“ priblížila programová manažérka nadácie Martina B. Paulíková.

Uspeli práve bystrickí gymnazisti. Cieľom víťazného projektu banskobystrického gymnázia Tajovského kontrabetonáž bolo spraviť betónové nádvorie gymnázia zelenším, príjemnejším, modernejším, atraktívnejším a ekologickejším.

„Študenti vo svojom voľnom čase vykopali burinu, zasadili stromy a kríky a vysypali priestor mulčovacou kôrou. Na jar sa vysadí ešte trávnik a bylinky. Stromy a kríky sú označené informačnými tabuľkami, čiže celý priestor sa dá využiť nielen na relax, ale aj na exteriérové vyučovanie," povedal realizátor projektu a študent gymnázia Milan Kovalčík.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery projektu Tajovského kontrabetonáž!

V OBRAZOCH: Tajovského kontrabetonáž spravila nádvorie gymnázia zelenším
27
Galéria
Zdroj: Nadácia Ekopolis
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM