Tlačové správy

FOTO: V Sásovej pribudli na ihriskách nové basketbalové koše

V Banskej Bystrici hrá mnoho mladých ľudí basketbal, napokon máme kvalitné mužské i ženské tímy vrátane mládežníckych kategórií v najvyšších súťažiach, ako je basketbalový klub ŠKP či „pumy“ z ŠKP 08. Basketbal sa však hrá aj na sídliskách.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: V Sásovej pribudli na ihriskách nové basketbalové koše
Zdroj: Dnes24.sk

Na najväčšom sásovskom sídlisku nedávno vymieňali basketbalové koše, napríklad na ihriskách Beskydská a Gerlachovská, ale aj ďalších. Zásluhou miestnych poslancov sa okrem futbalu a hokejbalu podporuje aj tento šport. „Veľa detí a mladých ľudí práve v Sásovej hráva basketbal. Na podnet občanov sme sa rozhodli podporiť tento šport aspoň osadením nových basketbalových košov na sídlisku, aby mladí basketbalisti mali k dispozícii toto základné vybavenie. Na budúci rok máme v pláne pokračovať v rozširovaní športovísk. Chceme tu na našom sídlisku vybudovať aj outdoorové fitness ihrisko, ktoré bude slúžiť všetkým obyvateľom,“ hovorí poslanec Michal Škantár.

Počas školského roka tak môžu sásovské deti využívať ihriská aj na basketbal. Predseda mestskej komisie pre školstvo a šport Vlastimil Plavucha je presvedčený, že toto je správna cesta, ako viesť mládež k športu: „Aj pri basketbale sa rozvíjajú pohybové aktivity detí. Dobre vybavenými športoviskami priamo na sídliskách poskytneme mladým Bystričanom možnosť zašportovať si vo voľnom čase bez veľkých problémov. Nemusia byť členmi nejakého klubu, je to naozaj nenáročné a takpovediac poruke. Aj toto potrebuje Sásová.“

V tom ho podporuje ďalší sásovský poslanec Jakub Gajdošík: „Banská Bystrica má futbalový i hokejový štadión či športovú halu, ktoré si vyžadujú nové investície. Netreba však zabúdať ani na športoviská na sídliskách o čo sa v Sásovej snažíme.“

Treba dúfať, že nové basketbalové koše v Sásovej vydržia pre športovcov a nebudú lákať vandalov, aby si na nich uvoľnili svoju negatívnu energiu. Šport je tou najlepšou cestou k získavaniu pozitívnej energie do života.

(PR) – Za obsah i fotografie zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

V Banskej Bystrici pribudli nové basketbalové koše
12
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM