Jakub Forgács Rôzne

FOTO: V Bystrici vyrástol nový športový park. Navrhli ho priamo študenti UMB

Pod Urpínom máme ďalšiu možnosť na športovanie zdarma. Nielen, že nový streetworkoutový park navrhli študenti bystrickej univerzity. Dobrovoľnícky sa zapojili aj do jeho stavby. Ako vyzerá?

Ilustračný obrázok k článku FOTO: V Bystrici vyrástol nový športový park. Navrhli ho priamo študenti UMB
Zdroj: UMB

V športovom areáli Univerzity Mateja Bela na Tajovského ulici vybudovala Slovenská asociácia kondičných trénerov pre športovú verejnosť nový Streetworkout park. Športový areál situovaný v blízkosti viacerých škôl, na ktorý chodia cvičiť vo voľnom čase aj mnohí Bystričania, tak rozšíril svoje možnosti. Streetworkout park má aj svoju inú tvár, keďže sa na jeho vzniku podieľali aj samotní študenti a študentky UMB. Práve oni ho navrhli a pomáhali dobrovoľnícky stavať.

„Stalo sa to vďaka celouniverzitnému predmetu servicelearning, v rámci ktorého je teoretická príprava prepojená so získavaním praktických skúseností. Pridanou hodnotou servicelearningu je, že okrem vlastného rozvoja umožňuje pomôcť iným v ich prirodzenom prostredí prostredníctvom vytvorenej aktivity. Service learningovou aktivitou sa reaguje na potreby vzdelávania (školy), praxe (organizácie) a sebarozvoja (študentov a študentiek),“ uviedla Zuzana Ševčíková, referent marketingovej komunikácie UMB.

„Samotný workoutový park má jedinečné parametre, ktoré umožňujú široké spektrum cvičení s vlastnou hmotnosťou a kvalitný funkčný tréning. Výhodou parku je kvalita dodaných konštrukcií a bezpečnosť cvičiacich zvyšuje aj certifikovaná podlaha z recyklovanej gumy. Športový park bude od jesene slúžiť aj na súťažné a vzdelávacie aktivity predovšetkým budúcim trénerom a telocvikárom – študentom a študentkám KTVŠ FF UMB,“ pokračovala Ševčíková.

Verejne prístupný park vznikol vďaka finančnej podpore Nadácie SPP, Filozofickej fakulty UMB a Slovenskej asociácie kondičných trénerov. Projekt podporilo aj mesto Banská Bystrica.

Čítajte tiež:

Bystričania svojimi hlasmi rozhodli: Ktorú križovatku vybrali za najbizarnejšiu?

V Bystrici bude poriadne horúco: Hasiči z celého Slovenska pod Urpínom

Nové bystrické workoutové ihrisko v OBRAZOCH
2
Galéria
Zdroj: UMB
Zdroj: UMB
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM