Jakub Forgács Rôzne Správy

FOTO: V Bystrici udreli horúčavy ako na Sahare. Pavlov teplomer hovorí za všetko

Predpovede meteorológov sa naplnili. V posledných dňoch bojujeme aj v našom meste s poriadnym hicom. Chcete dôkaz?

Ilustračný obrázok k článku FOTO: V Bystrici udreli horúčavy ako na Sahare. Pavlov teplomer hovorí za všetko
6
Galéria

V okrese Banská Bystrica platí v piatok do 18:00 výstraha 2. stupňa pred vysokými teplotami. Podľa slov meteorológov zo Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu (SHMÚ) sa miestami očakáva dosahovanie maximálnej teploty vzduchu 35 – 36 °C. „Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov,“ uvádza SHMÚ.

Zdá sa, že predpoveď sa pomaly napĺňa. Svedčí o tom aj cifra, ktorú vo štvrtok ukazoval teplomer nášho čitateľa Pavla (FOTO č. 1 v galérii). Nameral dokonca až 37 stupňov Celzia!

Fotografiu, ktorú nám zaslal, ako aj ďalšie zábery teplomerov od Bystričanov, si môžete pozrieť v priloženej fotogalérii. Koľko stupňov dnes ukazuje váš teplomer? Podeľte sa s fotografiami na našom Faceboku!

Počasie vie byť niekedy počas leta nepredvídateľné. S našou sekciou o počasí máte aktuálnu predpoveď počasia šitú na Banskú Bystricu. Stačí, keď na ľavej lište našej stránky, pod kalendárom, kliknete na ikonku predpovede počasia. Šikovná a prehľadná predpoveď vo forme časového harmonogramu ukazuje očakávanú teplotu na jednotlivé hodiny dňa so symbolmi (dážď, oblačnosť atď …). Predpoveď na Košice 24 vám prezradí všetko o počasí nielen na aktuálny deň, ale i niekoľko dní dopredu. Dáta k predpovediam dodáva Nórsky meteorologický inštitút (MET Norway).

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Horúčavy na teplomeroch Bystričanov
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM