Jakub Forgács Správy

FOTO: V Bystrici otvoria špeciálnu plniacu stanicu. NOVINKA, vďaka ktorej vodiči ušetria

Motoristi, pozorne čítajte! Už o pár dní budete môcť priamo pod Urpínom plniť svoje autá ekologickým palivom a za lacný peniaz!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: V Bystrici otvoria špeciálnu plniacu stanicu. NOVINKA, vďaka ktorej vodiči ušetria
3
Galéria
Foto: Martin Vrlík

V mestskej časti Kremnička v piatok o 10:30 slávnostne otvoria prvú samoobslužnú plniacu stanicu CNG, ktorá je však už aj dnes prístupná bystrickým motoristom 24 hodín denne. Motoristov poteší fakt, že palivo je nielen ekologické, ale aj ekonomicky výhodné.

Motorové palivo CNG (stlačený zemný plyn) nie je na našom trhu novinkou, no vďaka menej rozšírenej sieti plniacich staníc nie je motoristom tak známe, ako napríklad LPG (propán-bután). CNG je ekologické palivo, ktoré produkuje v porovnaní s naftou a benzínom omnoho menej škodlivín. Prachové častice, ktoré sú významnou zložkou znečistenia ovzdušia v mestách, produkuje takmer nulové.

Aj z hľadiska ekonomického sa jedná o dobrú voľbu, pretože v porovnaní s benzínom, naftou a LPG je najlacnejšie. Továrensky vyrobené vozidlá na CNG majú kombinovanú spotrebu v rozmedzí 3,1 – 5,5 kg na 100 km , čo pri súčasnej cene CNG znamená náklady na pohonné hmoty už od 3,39 eur na 100 km.

Pozrite si v priloženej fotogalérii novú plniacu stanicu v Bystrici!

V OBRAZOCH: V Bystrici vyrástla nová plnička CNG paliva
3
Galéria
Foto: Martin Vrlík
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM