Jakub Forgács Rôzne Správy

FOTO: V akcii všetky záchranné zložky. Veľké cvičenie hasičov na Donovaloch

Zásah pri rozsiahlom lesnom požiari aj evakuácia ľudí z hotela. Neďaleko Bystrice prebehlo taktické cvičenie hasičov. Pozrite, ako prebiehalo!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: V akcii všetky záchranné zložky. Veľké cvičenie hasičov na Donovaloch
Zdroj: KR HaZZ Banská Bystrica

V pondelok 17. októbra 2016 zorganizovalo Krajské riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru v Banskej Bystrici (KR HaZZ BB) na Donovaloch taktické cvičenie „Donovaly 2016“. „Cieľom cvičenia bolo precvičenie spôsobu nasadenia a riadenia síl a prostriedkov Hasičského a záchranného zboru, dobrovoľných hasičských zborov určených obcí vrátane ich vzájomnej spolupráce s riadiacim štábom KR HaZZ BB na likvidácii rozsiahleho lesného požiaru a evakuácii osôb z ohrozených objektov,“ uviedol Erik Piater, krajský hovorca hasičov.

Čítajte tiež: FOTO: Novinka na bystrickom námestí. Inteligentná lavička ohreje aj nabije mobil

„Počas taktického cvičenia sa museli hasiči popasovať s rozsiahlym lesným požiarom v ťažko dostupnom teréne, evakuáciou osôb z požiarom zasiahnutých priestorov hotela a taktiež evakuáciou osôb z lanovky na Novú Hoľu,“ pokračoval so slovami, že zároveň bola vykonávaná aj diaľková a kyvadlová doprava vody z vodnej nádrže Motyčky, evakuácia figurantov z lanovky v súčinnosti s Horskou záchrannou službou.

„Počas taktického cvičenia za prítomnosti prezidenta HaZZ generála Alexandra Nejedlého, riaditeľov odborov prezídia HaZZ, zástupcov Úradu vlády SR ako aj ďalších zložiek IZS bol do užívania slávnostne odovzdaný veliteľsko-štábny automobil Mercedes-Benz Arocs,“ dodla Piater. Slúžiť bude ako pracovisko riadiaceho štábu a umožní vytvorenie optimálnych podmienok pre riadenie zásahu priamo z miesta mimoriadnej udalosti.

Na taktickom cvičení sa celkovo zúčastnilo viac ako 150 príslušníkov HaZZ, príslušníci Horskej záchrannej služby a Policajného zboru, členovia dobrovoľných hasičských zborov obcí a členovia Slovenského červeného kríža.

Pozrite si v priloženej fotogalérii, ako prebiehalo taktické cvičenie hasičov na Donovaloch!

Čítajte tiež: FOTO: Veľká zmena na frekventovanom úseku. V Bystrici dobudujú chýbajúci chodník

V OBRAZOCH: Veľké taktické cvičenie hasičov na Donovaloch
7
Galéria
Zdroj: KR HaZZ Banská Bystrica
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM