Jakub Forgács Krimi

FOTO: Úradovanie zlodeja v paneláku. V Bystrici sa vlámal do troch bytov, štvrtý pokus bol osudný

Vlamač si robil zálusk na vzácnosti hneď z niekoľkých bytov! V štvrtom však narazil na majiteľa. Podľa slov polície má toho obvinený na rováši ešte viac!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Úradovanie zlodeja v paneláku. V Bystrici sa vlámal do troch bytov, štvrtý pokus bol osudný
Zdroj: Policajný zbor SR

Vyšetrovateľ v Banskej Bystrici obvinil zo zločinu krádeže a z prečinu porušovania domovej slobody Vladimíra (38) z Košíc. „V piatok sa v Banskej Bystrici vlámal do troch bytov a po štvrtom pokuse vlámať sa do bytu ho policajti zadržali. V piatok krátko pred poludním,sa pokúsil vypáčiť vchodové dvere na byte, ktorý sa nachádza na 5. poschodí na ulici Nám. Ľ. Štúra v Banskej Bystrici,“ uviedla banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

„Pri skutku ho vyrušil majiteľ bytu, ktorý v tom čase bol doma a neváhal privolať policajtov. Keďže páchateľ zistil, že byt nie je prázdny, ušiel dolu po schodoch, kde na 1. poschodí už stretol policajtov z obvodného oddelenia PZ –západ, ktorí mu obmedzili osobnú slobodu a následne ho odovzdali kriminálnej polícii. Krátko pred tým, sa vlámal do troch bytov na 6. poschodí na Tulskej ulici,“ pokračovala hovorkyňa.

„Z jedného bytu nič neukradol, ale poškodením dverí spôsobil škodu 100 eur. V ďalšom byte ukradol peniaze a 50 kusov zberateľských mincí, čím majiteľke spôsobil celkovú škodu 420 eur. V treťom byte ukradol peniaze, pánsky zlatý prsteň a manžetové gombíky. Poškodenému majiteľovi spôsobil škodu odhadnutú na 533 eur. Po zadržaní sa ku skutkom priznal a svoje konanie oľutoval. Uviedol, že je nezamestnaný a prostriedky na živobytie si zaobstaráva vlámačkami do bytov,“ povedala hovorkyňa so slovami, že sa priznal k viacerým vlámaniam do bytov v Poprade, Prešove, Michalovciach aj v Lučenci, kde odcudzil peniaze a rôzne šperky.

Vyšetrovateľ v Lučenci začal trestné stíhanie vo veci zločinu krádeže a prečinu porušovania domovej slobody, z ktorých je podozrivý 38-ročný Vladimír z Košíc. „Ešte v apríli (14.4.) sa vlámal do dvoch bytov na 6. poschodí na Novohradskej ulici v Lučenci. Jeden byt prehľadal, ale nič z neho neukradol. Poškodením dverí spôsobil majiteľke škodu 50 eur. V druhom byte ukradol rôzne šperky, peniaze a cigarety. Majiteľke bytu spôsobil škodu viac ako 550 eur. Prípady sú v štádiu vyšetrovania a v krátkom čase bude obvinenému Vladimírovi vznesené obvinenie aj z týchto skutkov,“ spomenula ďalej hovorkyňa.

Po vykonaní procesných úkonov ho vyšetrovateľ v Banskej Bystrici umiestnil do policajnej cely a spracoval podnet na návrh na jeho vzatie do väzby. V nedeľu sudca okresného súdu, za pokračovací zločin krádeže v súbehu s prečinom porušovania domovej slobody, obvineného vzal do väzby. „V minulosti bol už viac krát súdne trestaný, prevažne za majetkovú trestnú činnosť a týchto skutkov sa dopustil v podmienke. Za tieto zločiny môže byť potrestaný odňatím slobody na 3 až 10 rokov,“ dodala Faltániová.

Čítajte tiež:

V byte na bystrickej ulici vypukol požiar. Hasiči vyniesli muža (26) s rozsiahlymi popáleninami!

Na bystrickom parkovisku horeli autá. Polícia prišla s nepríjemným zistením

FOTO koristi lupiča z bystrického paneláku
12
Galéria
Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM