Jakub Forgács Rôzne Správy

FOTO: Turecká rozvoniavala haluškami. Vychýrená pochúťka zmizla za pár minút

Ostrogrúnska partička sa predviedla. Pozrite, za koľko uvarila a zjedla tri kg halušiek na Majstrovstiev Slovenska a Európy vo varení a jedení bryndzových halušiek!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Turecká rozvoniavala haluškami. Vychýrená pochúťka zmizla za pár minút
9
Galéria
Zdroj: TASR

Súťažné štvorčlenné družstvo s názvom Ostrogrúnska partička, vyhralo klasickú kategóriu Majstrovstiev Slovenska a Európy vo varení a jedení bryndzových halušiek, ktoré sa konali cez víkend v Tureckej v okrese Banská Bystrica. Spomedzi 12 prihlásených družstiev dokázali navariť a skonzumovať asi trojkilogramovú porciu halušiek za necelých 26 minút.

Podľa výsledkovej listiny, ktorú zverejnili na webe majstrovstiev, sa na druhom mieste umiestnilo družstvo s názvom Do Trbalkov, a tretie bolo družstvo, ktoré si dalo názov Župkovskí jedáci.

Kategóriu „halušky 1000 chutí“ v konkurencii deviatich súťažiacich družstiev vyhralo družstvo s názvom Majs3 z Ni3, pred súťažiacimi zoskupeniami Binnenhaven a Windsor – Rozmarín.

Základnými surovinami na prípravu v kategórii tradičných bryndzových halušiek bola bryndza, zemiaky, múka, slanina v celku, soľ. V kategórii halušky tisíc chutí mohli byť použité aj iné ingrediencie ako bryndza, napríklad kapusta, syrokrém, tvaroh, vajce, smotana, či iné pochutiny.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery z Majstrovstiev Slovenska a Európy vo varení a jedení bryndzových halušiek!

V OBRAZOCH: Pri Bystrici sa vo veľkom varili a jedli halušky
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM