Jakub Forgács Iné športy

FOTO: Tóth sa dočkal veľkej pocty. Hodnosť nadporučík aj nevšedné dary od ministra

Olympijský triumf zlatého chodca Mateja Tótha neprehliadol ani minister Gajdoš. Od šéfa rezortu obrany sa zlatému atlétovi bystrickej Dukly ušli špeciálne odmeny!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Tóth sa dočkal veľkej pocty. Hodnosť nadporučík aj nevšedné dary od ministra
5
Galéria
Zdroj: TASR

Minister obrany SR Peter Gajdoš v pondelok splnil svoj sľub a odmenil úspešných reprezentantov Vojenského športového centra Dukla Banská Bystrica za úspešnú reprezentáciu na letných olympijských hrách v Riu de Janeiro. Špeciálne prekvapenie čakalo predovšetkým chodca Mateja Tótha za zlatú medailu. Od pondelka má zapožičanú hodnosť nadporučíka. Vzhľadom na jeho zdravotné problémy, ktoré ho sprevádzali túto sezónu, mu šéf rezortu obrany daroval aj segway, ktorý môže použiť v prípade, že by „nevládal chodiť“.

„Matej, úprimne si vážim vašu skvelú reprezentáciu nielen Dukly a ministerstva obrany, ale aj celého Slovenska. Bolo vidieť, že do svojho výkonu ste dali všetko, predovšetkým srdce,“ povedal minister obrany Peter Gajdoš. Zároveň poďakoval všetkým úspešným olympionikom, ich trénerom, podporným tímom a aj riaditeľovi VŠC Dukla Banská Bystrica Richardovi Galovičovi. „Som úprimne dojatý a vďačný za všetky pozornosti a prijatie. Viem si predstaviť, že segway využije aj môj tréner v športovej príprave, lebo niekedy to nemá so mnou ľahké. No aj ja sám na ňom budem jazdiť po Banskej Bystrici,“ reagoval Matej Tóth.

Rovnako veľkú radosť mu priniesla nová hodnosť nadporučíka. „Je to pre mňa veľká česť. Ako začínajúci športovec som vždy sníval o tom, že raz budem v Dukle ako profesionálny vojak. Dukla je pre mňa najlepšia a jediná alternatíva a nielen ja, ale aj všetci športovci si vážime podmienky, ktoré nám ministerstvo obrany a ozbrojené sily vytvárajú,“ dodal Matej, ktorému minister obrany ešte daroval aj zelené tenisky, ktoré kedysi dostávali vojaci základnej vojenskej služby.

Z 19 „Duklákov“ navštívili Ministerstvo obrany SR Matej Tóth, Juraj Tužinský, Jakub Grigar, Marcel Lomnický a Peter Gelle spolu so svojimi trénermi. Šéf rezortu obrany ich odmenil pamätnou plaketou aj finančnou odmenou. Zároveň ich ubezpečil, že aj naďalej môžu počítať s podporou rezortu a zaželal im veľa úspechov. Riaditeľ VŠC Dukla Banská Bystrica Richard Galovič ocenil pretrvávajúcu podporu rezortu obrany, ako aj samotného ministra Gajdoša. „Matejova zlatá medaila je splnením sna pre celú generáciu našich športovcov. Zároveň je 22. medailou v histórii Dukly, čo potvrdzuje fakt, že sme nosným pilierom športovej reprezentácie našej krajiny,“ doplnil riaditeľ Dukly.

Pozrite si odmeňovanie zlatého Tótha v našej fotogalérii!

Čítajte tiež:

FOTO: Obrovský úspech chodca bystrickej Dukly: Tóth so zlatom z olympiády!

FOTO: Bystrickí parkouristi rozskákali Fončordu. Ľuďom predstavili unikátny projekt

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM