Jakub Forgács Kultúra

FOTO: Takto sa koncertovalo za amfík: Bystričanom nie je ukradnutý!

Neformálna skupina ľudí "spája(ť_je )umenie" upozornila v piatok na možnosť rekonštrukcie amfiteátra. Svojou hudbou prilákali desiatky ľudí, ktorí by o banskobystrický amfík tiež radi zabojovali.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Takto sa koncertovalo za amfík: Bystričanom nie je ukradnutý!
Zdroj: Dnes24.sk

V piatok o 17:00 sa pred Radnicou na Námestí SNP uskutočnil koncert skupiny Regale, po 18:00 vystúpila kapela Maringotka a o 19:00 aj Martin Geišberg a Nany M. Hudák. Svojími skladbami a príhovormi rôznych občanov a osobností nášho mesta, vyjadrili podporu banskobystrickému amfiteátru. Ako sme vás informovali minulý týždeň, cieľom podujatia bolo informovať verejnosť o aktuálnom stave amfiteátra, hovoriť o možnostiach jeho využitia a financovania a tiež zbierať podpisy ako dôkaz záujmu obyvateľstva.

Iba niekoľko minút pred koncertom na Námestí SNP sa stretli primátor Banskej Bystrice Peter Gogola a Juraj Havlík, zástupca neformálnej skupiny ľudí spája(ť_je)umenie, aby spolu podpísali Memorandum o spolupráci pri riešení problematiky banskobystrického amfiteátra. V memorande štatutár mesta vyhlasuje, že do 1. septembra 2013 nebude mesto vyvíjať aktivity smerujúce k rozhodovaniu s nakladaním banskobystrického amfiteátra ako nehnuteľného majetku.

FOTO: ľudí spája(ť_je )umenie

FOTO: Takto sa koncertovala za amfík: Bystričanom nie je ukradnutý!
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM