Ivana Kováčiková Rôzne

FOTO: Roztomilé cvičenie v bystrickom parku. Mamičky sa do formy dostávajú spolu s bábätkami

Úžasný spôsob trávenia voľných chvíľ v kolektíve, pre rovnako naladené aktívne mamičky, aj pre detičky. Mnohí ani len netušia, že v Mestskom parku sa pravidelne stretávajú a posilňujú partie, ktoré sú počas každodennej starostlivosti o dieťa najviac namáhané. Boli sme sa pozrieť priamo na mieste!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Roztomilé cvičenie v bystrickom parku. Mamičky sa do formy dostávajú spolu s bábätkami
Foto: Ivana Kováčiková / Zdroj: Dnes24.sk

Za myšlienkou aktívneho pohybu s bábätkami stoja dve nadšené mamičky Janka Oravcová (30) Janka Cingelová (32). „Chceli sme chodiť cvičiť niekde v Bystrici spolu s detičkami a hľadali sme možnosti, lebo sme nechceli nechávať deti niekde odložené. Obe nosíme detičky v ergonomických nosičoch a šatkách. Je nám to blízke aj z hľadiska vzťahovej výchovy. My si zacvičíme, detičky budú na čerstvom vzduchu a budú spolu s nami súčasťou aktivity,“ objasnila nám hlavnú myšlienku Janka.

Zaujímavý tréning, ktorý cvičiteľky vytvorili, v sebe spája prvky posilňovania, funkčných pohybov, powerjogy, pilatesu a mnohé iné. Zvyčajne prebieha len s vlastnou váhou a váhou dieťatka. Máme urobené kurzy na cvičenie s bábätkami a bola som na workshope cviky panvového dna. Snažíme sa im odovzdávať svoje skúsenosti," doplnila. Maminky cvičili aj s takzvaným SM systémom, teda stabilizačný a mobilizačný systém, ktorý je určený pre ľudí s problémami chrbtice a kĺbov. Ide o súbor špeciálnych, nenáročných cvikov s elastickým lanom.

„Páčilo sa mi veľmi, bolo to fajn. Hlavne, že to posilňuje chrbát, ktorý strašne trpí pri neustálom dvíhaní a ukladaní dieťaťa. Bola som prvýkrát a ak mi to malý umožní, lebo zvykne v tomto čase spávať, rada prídem znovu,“ uviedla účastníčka Viktória (31).

Svoje skúsenosti nám rozpovedala aj Veronika (28), ktorá bola na cvičení už viac krát. „Ja som taký športový typ, takže mi aj vhod padlo, že sa takéto niečo v Bystrici organizuje. Mamina po pôrode potrebuje trochu spevniť a pre deti je fajn, že sa navzájom socializujú. Minulý týždeň som mala riadnu svalovicu a dnes sme cvičili zas niečo úplne nové. Baby to vedú v takej priateľskej atmosfére, takže super,“ uviedla.

Stretnutia prebiehajú každý pondelok od 10:30 v Mestskom parku. Je lepšie sa vopred ohlásiť, aby sa cvičiteľky stihli v rámci hodiny povenovať každej mamine. Cvičenie je určené pre bábätká v nosičoch ale aj pre lezúňov, ktorí sa počas cvičenia môžu hrať na deke. Pri nepriaznivom počasí sa mamičky stretávajú v rodinnom centre Hviezdička na Uhlisku.

Čítajte tiež:

FOTO: Deň rodiny nepokazilo ani počasie. Ako to vyzeralo na obľúbenej akcii Bystričanov?

Jedinečné historické ZÁBERY z ulíc a centra Bystrice. Pohľady na mesto spred roku 1945!

FOTO: Bystričanky nelenia. Fit Maminy cvičia v mestskom parku
14
Galéria
Foto: Ivana Kováčiková / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM