Ivana Kováčiková Rôzne

FOTO: Rozlúčka deviatakov na bystrickej základke. Zábery radosti aj dojatia

Väčšina žiakov sa na koniec školského roka tešila. Pre deviatakov však znamená aj rozlúčku so školou. My sme ich boli pozrieť na jednu z bystrických základiek.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Rozlúčka deviatakov na bystrickej základke. Zábery radosti aj dojatia
Foto: Ivana Kováčiková / Zdroj: Dnes24.sk

V slávnostný deň odovzdávania vysvedčení sme sa vybrali do Základnej školy Moskovská 2 na Fončorde. Riaditeľka Marta Melicherová sa žiakom prihovorila cez školský rozhlas. Zhodnotila celý rok a vyzdvihla individuálne úspechy žiakov v olympiádach aj účasť školy na rôznych podujatiach. My sme sa vybrali priamo do deviatackých tried.

Najprv sme zamierili k žiakom 4.B., ktorí sa tešia na prázdniny a kamarátov. Po lete ich však čakajú viaceré novoty. „Ja sa najviac teším na fyziku a chémiu, lebo predtým sme tieto predmety nemali,“ povedala Lucka. Čakajú ich noví učitelia, aj nová trieda. Paťo priznal, že to strašne rýchlo ubehlo, a že mu je aj trochu smutno, lebo ich už nebude učiť ich pani učiteľka Máčajová.

Deviataci sa so školou lúčili už v stredu, na špeciálnej rozlúčke. "Naši deviataci pozvali všetky pani učiteľky a pani vychovávateľky na slávnostnú rozlúčku, kde si pripravili krátku prezentáciu od prvého ročníka až po deviaty. Potom začala oficiálna časť príhovorom žiakov. Ako riaditeľka som sa s nimi v mene celého pedagogického zboru rozlúčila a popriala im všetko dobré do budúcnosti. Spolu s triednymi učiteľmi sme im odovzdali absolventský list a anjelika, symbol ochrany a šťastia. Žiaci ako prejav vďačnosti odovzdali učiteľom kvietky. V rámci programu mali pripravené aj pekné pesničky a básničky,“ uviedla Melicherová.

Žiaci, ktorí opúšťajú základnú školu a odchádzajú na strednú, boli dojatí a veľmi im do reči nebolo. „Smutný som, že už nebudem chodiť do tejto školy. Ľúto mi bude za triedou,“ priznal Samo. Jeho spolužiačka Sára opísala svoje pocity podobne: „Ja sa, samozrejme, teším na novú školu aj kolektív. Teraz mám také zmiešané pocity, že opúšťam triedu a že sem už nikdy neprídem.“ Okrem informácií, ktoré sa v škole dozvedeli, si najviac budú pamätať spoločné zážitky.

Posledné zvonenie si deviataci užili. Pán školník si priniesol aj tradičný zvonec a ostatné ročníky najstarším spolužiakom vytvorili na schodoch špalier. Spoločná fotka zavŕšila nielen tento deň, ale aj pôsobenie na základnej škole. Momenty z posledného školského dňa bystrických deviatakov nájdete v našej fotogalérii. Pozrite sa aj na to, ako vyzeral koniec školského roka v iných regiónoch Slovenska.

Čítajte tiež:

SERIÁL: Bystrickí poslanci v detstve. Spoznáte rozkošné dievčatá na fotke z karnevalu?

Suchý vrch a Urpín v plnej kráse. Mladý Bystričan natočil VIDEO ako z rozprávky

FOTO: Rozlúčka so školou na bystrickej základke.
23
Galéria
Foto: Ivana Kováčiková / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM