Jakub Forgács Rôzne

FOTO: Rodinná cyklocestička láka jazdcov: Medzi Zvolenom a Bystricou pribudli NOVINKY

Aj vy v týchto dňoch radi sadáte na svojho dvojkolesového tátoša? Jazda po Rodinnej cyklocestičke je teraz ešte príjemnejšia. Pozrite, čo všetko na nej pribudlo!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Rodinná cyklocestička láka jazdcov: Medzi Zvolenom a Bystricou pribudli NOVINKY
Zdroj: Nadácia Ekopolis

Návštevníci cyklocestičky mezi Zvolenom a Banskou Bystricou sa môžu tešiť na novinky. Cyklisti nájdu nové smerovníky, vynovené odpočívadlá aj servisný cyklostojan so základným cyklonáradím na bežné opravy.

„Na cyklotrase tzv. Rodinnej cestičky Zvolen-Banská Bystrica boli opravené pôvodné cyklosmerovníky a osadené nové, ktoré okrem iného oboznamujú aj o náročnosti danej cyklotrasy (rekrea, sport, expert),“ uviedla Eva Ščepková z externej komunikácie Nadácie Ekopolis.

„Na odpočívadlách v meste Zvolen (most cez rieku Hron) a meste Sliač dobrovoľníci inštalovali informačné tabule s obojstrannou plastovou cyklomapou. Tieto cyklomapy informujú otrase, prevýšeniach trás, dĺžke, stúpaní a klesaní trás, priebehu trasy, miestach, zastávkach orientačných bodoch a podobne,“ pokračovala.

„V priestore odpočívadla v meste Zvolen je umiestnený aj servisný cyklostojan so základným cyklonáradím na bežné opravy bicykla spolu s pumpou,“ povedala Ščepková so slovami, že okolie cyklosmerovníkov bolo vykosené a vyčistené od odpadkov. Dobrovoľníci podľa jej slov taktiež odstránili konáre a kríky, ktoré bránili vo viditeľnosti na maľované cykloznačenia, orientačné značenia a kompletne obnovili aj maľované cykloznačenie na trase 20,5 km.

Pozrite si v našej fotogalérii novinky Rodinnej cyklocestičky medzi Zvolenom a Bystricou!

Čítajte tiež:

FOTO: SIAF s takmer 115 000 návštev­níkmi. Najlepšou statickou ukážkou bombardér B-52

V OBRAZOCH: Novinky na rodinnej cyklocestičke medzi Zvolenom a Bystricou
5
Galéria
Zdroj: Nadácia Ekopolis
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM