Nicole Regecová Rôzne

FOTO: Prípravy na letecké dni vrcholia: Na Sliači predstavili americký bombardér

Jedným z najväčších lákadiel SIAF 2016 je americký bombardér B-52, ktorý už pristál na Sliači. Pozrieť si ho prišli novinári aj deti zo základných škôl!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Prípravy na letecké dni vrcholia: Na Sliači predstavili americký bombardér
Zdroj: TASR

Bombardovacie lietadlo B-52 z arzenálu amerických vzdušných síl predstavili v piatok zástupcovia americkej ambasády, ako aj samotní piloti z USA slovenským novinárom na Leteckej základni na Sliači. Okrem médií si ho mali možnosť pozrieť aj desiatky detí zo škôl a komunitných centier z východného Slovenska.

Ako povedal riaditeľ Základnej školy zo Zámutova Pavel Kováč, výletu na letisko sa zúčastnilo približne ich 25 žiakov a tiež skupina rómskych detí z Komunitného centra v Blatných Remetách. „Bolo s nami aj desať žiakov z gymnázia v Kežmarku a tamojšej základnej školy,“ pripomenul. Deti videli niečo podobné po prvý raz a prehliadkou lietadla a fotením v jeho blízkosti boli nadšené.

Lietadlo B-52 bude asi najväčšou atrakciou víkendových medzinárodných leteckých dní SIAF 2016, ktoré sa uskutočnia na Leteckej základni na Sliači 27. – 28. augusta. Okrem neho návštevníci uvidia na statických ukážkach približne 85 strojov a ďalších niekoľko desiatok vo vzduchu.

Zábery amerického bombardéra B-52 nájdete v našej fotogalérii!

Foto: ilustračné

Americký bombardér B-52 v OBRAZOCH
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM