Jakub Forgács Správy

FOTO: Pri Bystrici otvorili prvú verejnú cyklonabíjačku. Krst vodou priamo z prameňa

Jediná lastovička na Slovensku sa dočkala otvorenia, priamo na Kráľovej studni. Pozrite si FOTO z otvorenia cyklonabíjačky, ktorá je schopná na jedenkrát nabiť až päť elektrických bicyklov!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Pri Bystrici otvorili prvú verejnú cyklonabíjačku. Krst vodou priamo z prameňa
Zdroj: TASR

Na Kráľovej studni v Národnom parku Veľká Fatra vodou z prameňa Bystrica uviedli do života nabíjaciu stanicu pre elektrobicykle. Verejná cyklonabíjačka je zatiaľ na Slovensku lastovičkou, výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu Stredné Slovensko Jiří Pěč však hovorí, že v blízkej budúcnosti by mali v regióne stredného Slovenska pribudnúť ďalšie takéto stanice.

„V podstate ide o pilotnú časť projektu E-bike región stredné Slovensko. V priebehu dvoch rokov by sme radi umiestnili takéto cyklonabíjačky do ďalších deviatich ubytovacích zariadení alebo atraktivít významných pre cestovný ruch,“ priblížil Pěč s tým, že medzi lokalitami by mala byť Banská Bystrica, Donovaly či Sliač.

V zahraničí fungujú cyklonabíjačky už dlhšiu dobu a sú veľmi obľúbené, Pěč si myslí, že čoraz vyhľadávanejšie budú postupne aj na Slovensku. V budúcnosti chcú v jej blízkosti dokonca zriadiť požičovňu elektrických bicyklov.

Ako ďalej uviedol, cyklonabíjačka je schopná na jedenkrát nabiť až päť elektrických bicyklov. Zároveň sa tam nachádza aj servisné náradie. Prístupná bude počas celého roka, s výnimkou zimných mesiacov.

Čítajte tiež:

Bystrický cyklobus oslavuje piate narodeniny. Ku každému lístku dostanete darček zdarma!

Otvorenie novej cyklotrasy prilákalo desiatky ľudí. Bystričanom sa cez list prihovoril aj Sagan

Prvá verejná cyklonabíjačka v OBRAZOCH
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM