Jakub Forgács Rôzne Správy

Poriadne retro zábery: Ako vyzerala zima na Donovaloch pred vyše 60 rokmi? FOTO

Donovaly sú vyhľadávaným turistickým centrom v lete aj v zime. Aktuálne sem mieria ľudia hlavne za lyžovačkou, ktorou lákajú už celé desaťročia. Veď pozrite sami!

Ilustračný obrázok k článku Poriadne retro zábery: Ako vyzerala zima na Donovaloch pred vyše 60 rokmi? FOTO
5
Galéria
Zdroj: TASR

Donovaly poznajú návštevníci z blízkeho i ďalekého okolia už dlhé roky a sú vyhľadávanou turistickou destináciou. Dôkazom sú aj jedinečné dobové zábery spred vyše 60 rokov.

Na archívnych snímkach z 12. marca 1959 môžete sledovať zimné krásy a radosti v okolí lyžiarskeho strediska Donovaly. Lyžiari na terase sa kochajú výhľadom na krásne partie Nízkych Tatier i Veľkej Fatry, kde sú výborné terény pre začiatočníkov i náročných lyžiarov.

Na ďalších záberoch z 9. marca 1960 sú Donovaly odprezentované ako oblasť sú súvislým cvičným terénom s miernymi i prudkými svahmi. Lyžiari tu majú bohatý výber terénov súcich na zjazdy i preteky v alpských disciplínach. Okrem toho je možné podnikať od hotela krásne vychádzky a túry.

Máte aj vy historické zábery z Banskej Bystrice či okolia, o ktoré by ste sa radi podelili s našimi čitateľmi? Pošlite nám ich na forgacs@dnes24.sk aj s krátkym popiskom či príbehom, ktorý sa k nim viaže!

Pozrite si unikátne historické zábery z Donovál v priloženej fotogalérii.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Unikátne dobové zábery zimy na Donovaloch
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM