Jakub Forgács Správy

FOTO: Pálčivý problém najväčšieho bystrického sídliska? Zničené chodníky ľuďom poriadne dvíhajú žlč

Rozdrvený povrch, kamene, jamy na každom kroku... Chodníky v našom meste sú tŕňom v oku mnohých Banskobystričanov. Boli sme sa pozrieť na najväčšom bystrickom sídlisku, aby sme zistili, aká je situácia tam...

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Pálčivý problém najväčšieho bystrického sídliska? Zničené chodníky ľuďom poriadne dvíhajú žlč
Zdroj: Dnes24.sk

Hoci by sme Rudohorskú ulicu mohli nazvať hlavnou tepnou Sásovej, chodníky popri nej o tom nesvedčia. Sú v dezolátnom stave, ich povrch sa drobí a určite nie sú dobrou vizitkou pre naše mesto. Na tento problém poukázali Sásovčania cez náš portál už pred pár mesiacmi. S našim štábom sme sa teraz zašli pozrieť priamo na miesto.

Ako na tankodróme…

„Toto nemá obdobu! Pozrite sa, všade sú kamene,“ hnevala sa pani Anna Zborská (42), ktorá v Sásovej zvykne navštevovať svoju mamu. „Človek musí mať oči na stopkách, aby niekde nezakopol, a to nehovorím o mamičkách s malými deťmi, či starších ľuďoch,“ dodala.

Podobne zareagovali aj ďalší okoloidúci. „Korčulovať sa po chodníkoch v Sásovej, to nemá význam. Je to tu ako na tankodróme,“ priznala študentka Zuzana (16). Jej priateľ Jozef (17) odkázal vedeniu mesta, čo si o tom myslí. „Nech si takto neudržiavajú chodníky pred svojimi domami a nech radšej zdvihnú zadky, aby si problémy svojho mesta pozreli na vlastné oči,“ povedal rozhorčene.

Pomôžu pred voľbami?

Radosť z rozdrobených chodníkov s jamami nemajú ani mamičky s kočíkmi. „Nehnevá ma ani tak to, že súe chodníky zničené, ale že sa s nimi nič nerobí už niekoľko rokov. Chápem, že sa nedá robiť všetko naraz, ale predsa platíme dane,“ vyčítavo poukázala Lucia Pranská, ktorá po chodníku práve kočíkovala svoju dcérku Aničku (1,5).

„Síce nie som priamo zo Sásovej, ale týmto ľuďom vôbec nezávidím,“ povedal Marcel Lapin (24), podľa ktorého je práve čas pred voľbami skvelou príležitosťou pre Sásovčanov, aby sa pokúsili svoj problém vyriešiť. „Nech sa teraz obrátia na poslancov, určite sa im budú snažiť s radosťou vyhovieť,“ navrhol.

V danej veci sme sa obrátili už aj na mesto a snažíme sa od kompetentných získať vyjadrenie k problematike predmetných chodníkov na spomínanom frekventovanom mieste v Sásovej.

Zničené chodníky na najväčšom bystrickom sídlisku
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM