Jakub Forgács Správy

FOTO: Otvorenie ihriska s prvkami za desaťtisíce. Najmenší Bystričania ho vítali tancom

Spiderman nie je iba známym superhrdinom. Jeho meno nesie aj novootvorené ihrisko na bystrickom sídlisku. Ako vyzeralo jeho oficiálne uvedenie do života a kde v Bystrici plánuje mesto doplniť nové herné prvky?

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Otvorenie ihriska s prvkami za desaťtisíce. Najmenší Bystričania ho vítali tancom
Zdroj: Mesto Banská Bystrica

Najmenší Banskobystričania sa už v týchto dňoch môžu tešiť z nového detského ihriska, ktoré pribudlo v Starej Sásovej vo vnútrobloku Gerlachovská – Ďumbierska. Oficiálne otvorenie sprevádzala dobrá nálada a tanečný program, o ktorý sa postarali škôlkari z Materskej školy Sásovská cesta. „Na herné prvky z kvalitného agátového dreva vynaložila samospráva takmer 20 000 eur,“ uviedla hovorkyňa primátora Zdenka Sekerešová.

Pieskovisko s krtkom

Detské ihrisko Spiderman tvoria dve časti. V oplotenom priestore, ktorý je určený pre menšie deti, sa nachádzajú štyri hojdačky, lavičky a pieskovisko s krtkom. Vedľa neho je umiestnený drevený domček so šmýkačkou Spiderman, reťazová hojdačka i skákacia škôlka.

„Som rád, že dnes môžeme spoločne otvoriť jedno z najkrajších detských ihrísk v Banskej Bystrici. Kandidujeme na titul Európske mesto športu 2017, preto je toto ihrisko pre vás taká malá telocvičňa, kde môžete rozvíjať pohybové aktivity. Verím, že vás ihrisko poteší, budete ho navštevovať a aj vaši rodičia si na tomto mieste pri vás oddýchnu,“ prihovoril sa škôlkarom a prítomným rodičom primátor mesta Ján Nosko.

Nové herné prvky

Samospráva pravidelne kontroluje technický stav detských ihrísk. Herné prvky, ktoré nespĺňajú bezpečnostné normy sú odstránené a postupne nahrádzané novými, modernými, no najmä kvalitnejšími. Už v júni pribudne na sídlisku Fončorda ihrisko Žihadielko, ktoré vyhrali Banskobystričania v súťaži. Počas súťaže vytypovalo mesto dve lokality, ktoré spĺňali súťažné podmienky.

„Keď sa začalo súťažiť o detské ihrisko Žihadielko, medzi sídliskami nastal boj o to, kde bude nakoniec umiestnené. Nechceli sme, aby bola ukrátená niektorá z mestských častí. Preto som rád, že nové detské ihrisko pribudlo aj v tejto lokalite a plnohodnotne poslúži všetkým deťom z okolia,“ doplnil poslanec MsZ, Michal Škantár.

„Nové herné prvky plánuje samospráva doplniť aj na Tulskej, Golianovej, Nešporovej, Radvanskej, Internátnej i Poľnej ulici,“ dodala Sekerešová.

Čítajte tiež:

FOTO: Najväčšia žúrka pod bystrickým nebom. Majáles lákal tisícky mladých na Hex aj Gladiátor

FOTO: Nové ihrisko Spiderman otvorili vo veľkom štýle
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM