Jakub Forgács Krimi

FOTO: Opitý vodič zrazil na chodníku ženu. Ťažko zranenú ju previezli do bystrickej nemocnice

Opäť úradoval alkohol za volantom. Doplatila na to žena, ktorá skončila s ťažkými zraneniami v nemocnici.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Opitý vodič zrazil na chodníku ženu. Ťažko zranenú ju previezli do bystrickej nemocnice
4
Galéria

K vážnej dopravnej nehode došlo vo štvrtok (22.3.) v podvečerných hodinách na Obchodnej ulici vo Zvolene. „Podľa doterajšieho objasňovania, k dopravnej nehode došlo tak, že Zvolenčan (31) viedol v stave vylučujúcom spôsobilosť osobné motorové vozidlo Škoda Octávia po Obchodnej ulici vo Zvolene, v smere od Strážskej cesty,“ uviedla banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Petra Kováčiková.

„Pri prechádzaní pravouhlej ľavotočivej zákruty neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, dostal sa s vozidlom do šmyku a následne vyšiel mimo vozovku na chodník, kde narazil do chodkyne (63). Žena pri náraze utrpela ťažké zranenia, s ktorými bola prevezená do banskobystrickej nemocnice,“ pokračovala hovorkyňa.

„U vodiča bola na mieste vykonaná dychová skúška na alkohol, pričom nameraná hodnota u neho predstavovala 0,91 miligramu na liter alkoholu v dychu, čo v prepočte predstavuje viac ako 1,8 promile alkoholu,“ dodala Kováčiková.

Ako dodala, v súvislosti s nehodou už bolo začaté trestné stíhanie vo veci prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, ako aj prečinu ublíženia na zdraví. Vodičovi bol na mieste zadržaný vodičský preukaz a obmedzená osobná sloboda. Do vyšetrovania bol prizvaný aj znalec z odboru cestnej dopravy. V súčasnosti prebiehajú v súvislosti s vyšetrovaním procesné úkony.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery z miesta nehody!

V OBRAZOCH: Opitý vodič vo Zvolene narazil do ženy na chodníku
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM