Lucia Lauková Správy

FOTO: Oblohu nad letiskom v Sliači križovalo najväčšie dopravné lietadlo sveta

Organizátori leteckých dní očakávajú rekordnú návštevnosť. Pozrite sa, ako prebieha siedmy ročník obľúbeného podujatia.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Oblohu nad letiskom v Sliači križovalo najväčšie dopravné lietadlo sveta
12
Galéria
Zdroj: TASR

Tisícky zvedavých pohľadov 26. augusta smerovalo na oblohu nad leteckou základňou Sliač, kde sa vo vzduchu verejnosti prezentovalo najväčšie dopravné lietadlo sveta Airbus A380 či americký strategický bombardér B-52. Tieto, ale aj ďalšie dynamické či statické ukážky môžu diváci vidieť na Medzinárodných leteckých dňoch (MLD) SIAF.

Rekordná účasť

Organizátori podujatia, ktoré tento rok píše svoj siedmy ročník, očakávajú rekordnú návštevnosť. V predpredaji bolo podľa riaditeľa MLD SIAF 2017 Huberta Štoksu predaných dvojnásobne viac lístkov ako minulý rok. „Minulý rok leteckú základňu v sobotu navštívilo 68 000 ľudí, tohto roku by som bol rád, keby padol ten rekord 100 000 návštev­níkov,“ uviedol.

Vodiči musia byť trpezliví

Podujatie sa vo svojom úvode nestretlo s väčšími problémami, motoristi prichádzajúci zo všetkých kútov Slovenska sa však museli vyzbrojiť trpezlivosťou. Zdržanie bolo na všetkých príjazdoch z rýchlostnej komunikácie. „Zatiaľ všetko funguje dobre, problém je s priepustnosťou ciest. Záujem o letecké dni je obrovský, je tu kopec návštevníkov, snažíme sa to zvládať. Stopercentná kontrola, ktorá musí byť na bránach, musí byť dodržaná,“ zhodnotil Štoksa.

Počas dvoch dní bude vo vzduchu a na statických ukážkach na zemi vyše 100 lietadiel z 15 krajín sveta. Okrem pestrého letového programu nechýba na leteckých dňoch ani bohatá ponuka atrakcií a služieb pre všetky skupiny a vekové kategórie.

V galérii si pozrite fotografie z Medzinárodných letecký dní SIAF na Sliači!

Medzinárodné letecké dni na Sliači 2017
12
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM