Jakub Forgács Rôzne Správy

FOTO: Nevšedná aktivita v bystrickej nemocnici. Vyzbierané okuliare budú pomáhať

Krásna pomoc pre ľudí z rozvojových krajín. Zamestnanci, pacienti a ich návštevy môžu svoje staré dioptrické alebo slnečné okuliare pre deti i pre dospelých vhodiť do zberných nádob.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Nevšedná aktivita v bystrickej nemocnici. Vyzbierané okuliare budú pomáhať
9
Galéria

Použité okuliare, ktoré pomôžu ľudom z rozvojových krajín, môžete od štvrtka odovzdať na zbernom mieste už aj vo FNsP F.D. Roosevelta Banská Bystrica. Nemocnica sa podpisom memoranda zapojila do celosvetového charitatívneho programu Lions Recycle for Sight, ktorého organizátorom je Lions club international.

Memorandum o spolupráci, ktorým deklarujú začiatok spolupráce pri zbere použitých okuliarov pre humanitárne účely, podpísali vo štvrtok 18. januára 2018 generálna riaditeľka FNsP F.D. Roosevelta Banská Bystrica Ing. Miriam Lapuníková, MBA a Ing. Janka Slaná,MBA charter prezidentka Lions club Banská Bystrica LEA.

Ktokoľvek, zamestnanci, pacienti a ich návštevy môžu svoje staré dioptrické alebo slnečné okuliare pre deti i pre dospelých vhodiť do zberných nádob. Nachádzajú sa vo vstupných halách polikliniky a lôžkovej časti a pri očných ambulanciách na treťom poschodí poliklinickej časti. Lions club ich následne zasiela do Talianska na vyčistenie, repasáciu, triedenie a balenie. Takto pripravené ich zasiela k samotným slabozrakým ľuďom do rozvojových krajín, ktorí takúto pomoc potrebujú, no okuliare si zakúpiť nemôžu.

„Všetci môžeme pomôcť. Verím, že v každej zásuvke nájdeme okuliare, ktoré sú už používané. Tieto zabudnuté okuliare môžu zmeniť život niekoho iného. To je dôvod, prečo sa zapojiť do projektu Lions Recycle Sight,“ vysvetľuje Janka Slaná, charter prezidentka Lions club Banská Bystrica LEA.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery z odštartovania charitatívnej zbierky!

V OBRAZOCH: V bystrickej nemocnici zbierajú nepotrebné okuliare
9
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM