Jakub Forgács Rôzne Správy

FOTO: Netradičné zápolenie na Donovaloch. Sily si v 5 disciplínach zmerali horári

Neďaleko Bystrice sa konala súťaž, akú len tak nezažijete. O titul Naj horár súťažili desiatky horárov v 29 družstvách.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Netradičné zápolenie na Donovaloch. Sily si v 5 disciplínach zmerali horári
8
Galéria
Zdroj: TASR

Najlepší slovenskí lesníci v piatok na Donovaloch po roku opäť súperili o titul Naj horár. Najlepšie si na 13. ročníku súťaže počínali rimavskosobotskí lesníci, ktorí získali prvé ceny i titul.

Ako uviedol Vlastimil Rezek, vedúci odboru komunikácie Lesy SR, š. p., Banská Bystrica, medzi jednotlivcami zvíťazil Richard Jakubička z odštepného závodu (OZ) Rimavská Sobota a lesníci tohto OZ vyhrali aj v súťaži družstiev. Za nimi skončil tím z Levíc a na tretej priečke sa umiestnili horári zo Slovenskej Ľupče.

Celkovo súťažilo 29 trojčlenných družstiev z celého Slovenska v piatich disciplínach, ako sú meranie a odhad objemu dreva, montáž lapača Theyson, sadenie sadeníc jamkovou metódou, prepílenie polena ručnou pílkou a streľba zo vzduchovky. Poslednou disciplínou boli otázky z bezpečnosti práce a hod obojstrannou sekerou na cieľ. Pre strojníkov nakladačov bola pripravená súťaž v premiestňovaní bremena na čas a presnosť.

Okrem pracovníkov štátneho podniku Lesy SR zo všetkých OZ na Slovensku sa na súťaži zúčastnili aj lesníci z Mestských lesov Banská Bystrica, Lesného podniku mesta Zvolen, Vojenských lesov a majetkov a Štátnych lesov TANAPu. Medzi najlepších horárov zo Slovenska v piatok zavítali aj ich kolegovia z Maďarska a Chorvátska, ktorí si s nimi možno zasúperia v ďalších ročníkoch.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery zo súťaže Naj horár 2017!

V OBRAZOCH: Na Donovaloch sa bojovalo o titul Naj horár
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM