Jakub Forgács Iné športy

FOTO: Netradičné disciplíny v Záhrade: Svoje umenie predviedli slacklineri a parkouristi

V banskobystrickej Záhrade - Centre nezávislej kultúry sa v sobotu predstavili špičkoví slacklineri z Česka, ale aj domáci akrobati - parkouristi a freeruneri. Podujatie (Pre)Javy ulice #1 bolo venované outdoorovým aktivitám na verejných priestranstvách.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Netradičné disciplíny v Záhrade: Svoje umenie predviedli slacklineri a parkouristi
Zdroj: Dnes24.sk

Do Banskej Bystrice cez víkend zavítali členovia tímu Gibbon Slacklines.cz, ktorí v rámci tohoto podujatia predviedli niekoľko exhibícií, prezentácií pre verejnosť, ale aj workshopy, na ktorých si chôdzu po lane mohli vyskúšať všetci záujemcovia. Ako hlavný bod programu v Záhrade chodili po slackoch od rána až do neskorých poobedných hodín. Samotní povrazolezcii však nezostali iba pri chôdzi a na lanách stvárali parádne akrobatické kúsky.

Poobede sa k slovu dostali aj banskobystrickí akrobati zo skupiny Slovak Freerun Family, ktorí sa venujú disciplínam parkour a freerun. Na pripravených prekážkach predviedli a porozprávali o outdoorovej aktivite, ktorej sa venujú a spropagovali aj medzinárodné stretnutie, ktoré sa v našom meste uskutoční už o týždeň.

Po exhibíciách nasledovala diskusia pracovného tímu projektu so zástupcami oboch týchto disciplín a Vladimírom Pirošíkom, poslancom mestského zastupiteľstva. Počas nej sa venovali zákonom, ktoré sa týkajú využívania verejných priestranstiev a skúsenostiam, ktoré majú mladí športovci s políciou alebo s ľuďmi. Pirošík prejavil záujem a snahu vyjsť v ústrety zástupcom týchto komunít a poradil im, ako pre svoje disciplíny získať ešte viac pochopenia a podpory od mesta.

Tento projekt sa uskutočnil vďaka finančnej podpore spoločnosti Telefónica Slovensko v rámci programu O2 Think Big a v spolupráci s Nadáciou Ekopolis.

Foto: Jan Chmelik, Záhrada – Centrum nezávislej kultúry

FOTO: Záhradu ovládli outdoorové disciplíny: Svoje umenie v nej predviedli slack
28
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM