Jakub Forgács Iné športy

FOTO: Nemusíme sa chváliť iba Saganom. Cyklisti bystrickej Dukly bodujú v Ázii

Aj pod Urpínom trénujú cyklistické talenty. Dôkazom sú aj výkony Duklistov na medzinárodných pretekoch. Ako sa im darilo?

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Nemusíme sa chváliť iba Saganom. Cyklisti bystrickej Dukly bodujú v Ázii
Foto: Martin Fraňo

Na pretekoch Sharjah International Cycling Tour (UCI 2.1) sa vo štvrtok darilo cyklistom z Dukly Banská Bystrica. Jozef Palčák bral víťazstvo v prvej rýchlostnej prémii, Patrik Tybor vyhral špurt skupiny, čo mu prinieslo siedme miesto v etape. Jurajovi Lajchovi patrí priebežné druhé miesto v boji o dres pre najlepšieho mladého jazdca.

Po minulotýždňovej Tour of Abu Zabi, na ktorých štartovali aj naši „tinkoffácki“ cyklisti, pokračuje v Spojených arabských emirátoch séria pretekov 1. kategórie UCI v neďalekom Sharjahu. Štartovať na týchto pretekoch dostala aj naša Dukla Banská Bystrica, ktorá sa predstavila v netradičnom zložení. Dvojicu skúsených pretekárov Patrika Tybora a Jozefa Palčáka dopĺňa štvorica mladých dvadsaťtrojkárov – Juraj Lajcha, Tomáš Harag, Kristián Zimány a trainee Ján Andrej Cully. Vo včerajšej časovke družstiev na 16 km obsadili ôsme miesto, so stratou necelých 2 minút na víťazný tím Skydive Dubai Procycling Team.

„Som rád, že nás dnes bolo vidieť. Zásluhou Palčáka sme dnes dlho figurovali na obrazovkách. Chýbali dva kilometre a bral by aj horskú prémiu. Pre všetkých je to vysoká škola cyklistiky v extrémnych podmienkach, na ktoré sa na Slovensku nemáme kde pripraviť. Horúce teploty v kombinácii so silným vetrom a všadeprítomným pieskom sú skúsenosťou, ktorá sa im v budúcnosti určite zíde. Po tomto podujatí nás v nedeľu čaká ešte jednorazovka Emirates Cup (UCI 1.1) a budúci týždeň dve jednotkové podujatia v Číne – Tour of Taihu a Tour of Costai Wetlands,“ povedal po etape Martin Fraňo, športový riaditeľ.

V piatok je na programe 156 km dlhá horská etapa vedúca zo Sharjahu do Wadi Al Hilo Ladies Club.

Pozrite si zábery jazdcov bystrickej Dukly v priloženej fotogalérii!

V OBRAZOCH: Úspech Duklistov na cyklistických pretekoch v Ázii
2
Galéria
Foto: Martin Fraňo
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM