Jakub Forgács Rôzne Správy

FOTO: Na bystrickom sídlisku bolo veselo. Dodatočný Valentín plný láskavosti

Dobrá nálada, brušné tanečnice aj nápoj láskavosti. Bystričanov spojila krásna akcia v Komunitnom centre Fončorda.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Na bystrickom sídlisku bolo veselo. Dodatočný Valentín plný láskavosti
52
Galéria
Foto: Silvia Žabková / Zdroj: Komunitné centrum Fončorda

Kto v piatok podvečer zavítal do Komunitného centra Fončorda (KCF), neľutoval. Už po druhýkrát priestory KCF hostili akciu Láskavosť v komunite. Tá pritiahla desiatky Bystričanov všetkých vekových kategórii, od dvojročných detí až po seniorov.

Návštevníci sa veru nenudili. Na výber mali z množstva aktivít, medzi ktorými nechýbali tvorivé dielne, v ktorých mohli vyrobiť milý darček pre blízkych či vyrábanie sladkých ružičiek z fondánu. Práve spomínané aktivity pritiahli hlavne mladšiu generáciu, no zahanbiť sa nedali ani staršie ročníky.

Vo valentínskom menu nechýbali sladké či slané dobroty, ktoré poprinášali priamo ľudia ako pagáče či šišky. Šikovný kuchár Jožko sa však postaral aj o výborný puding, ktorý mohli prítomní zapiť sladkým nápojom láskavosti, hneď v dvoch príchutiach. V kultúrnom programe sa predstavili aj brušné tanečnice, ktoré sa predviedli s tancom s vejárom aj so stuhami. Efektné bolo tiež vystúpenie pri zhasnutých svetlách, kedy mohli prítomní obdivovať aj ladné vlnenie sa so svietiacimi guľami.

Návštevníci tiež mohli počas akcie písať na veľký papier, ako prejavujú láskavosť tým, ktorých si vážia a majú ich radi. Všetky odkazy boli odmenené milými darčekmi. V neposlednom rade úspech zožala aj valentínska pošta, cez ktorú si malí i veľkí posielali svoje vyznania láskavosti aj milé či vtipné správy.

„Každý deň prináša mnoho príležitosti, ako prejaviť lásku a láskavosť iným. Nie je to nič zložité, stačí ak sa v bežnom živote pozorne pozeráte okolo seba, reagujete spontánne na potreby iných a ku všetkému pridáte úsmev. Láskavosť nie je len o bozkoch a objatiach, neobmedzuje ju vek, rodinný stav ani fyzická zdatnosť, len vnútorný postoj. A preto LÁSKAvosťou nešetrite, vráti sa vám v podobe radosti a spokojnosti v srdci,“ odkazujú všetkým aktívni dobrovoľníci z Komunitného centra Fončorda v Banskej Bystrici.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery z krásnej akcie Láskavosť v komunite!

V OBRAZOCH: Na bystrickom sídlisku bolo láskavosti na rozdávanie
52
Galéria
Foto: Silvia Žabková / Zdroj: Komunitné centrum Fončorda
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM