Jakub Forgács Rôzne Správy

FOTO: Mráz až do špiku kostí. S takýmito nízkymi teplotami sa pasujú Bystričania

Zima v závere februára chytila druhý dych. Hoci snehu pod Urpínom veľa nezostalo, poriadne prituhlo. Veď pozrite sami!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Mráz až do špiku kostí. S takýmito nízkymi teplotami sa pasujú Bystričania
6
Galéria
Zdroj: TASR

Predpovede meteorológov sa do bodky naplnili. V posledných dňoch bojujeme aj v Banskej Bystrici s teplotami poriadne nízko pod nulou. Chcete dôkaz? Stačí sa pozrieť na teplomery v našom meste.

Teploty sa pod Urpínom ani cez deň nedokážu vyškriabať nad nulu a držia sa hlboko pod bodom mrazu. Napríklad na Námestí Slobody bolo v pondelok ráno iba –13 stupňov Celzia. V noci tieto teploty klesajú ešte nižšie a potrápia nás aj v najbližších dňoch.

Meteorológovia zo Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu (SHMÚ) vydali na stredu 28. februára od 00:00 do 8:00 hod. výstrahu prvého stupňa pred nízkymi teplotami. "V okrese Banská Bystrica sa miestami očakáva dosiahnutie minimálnej teploty vzduchu –15 – –19 °C, uvádza SHMÚ. Ešte nižšia môže teplota klesnúť vo štvrtok 1. marca od 00:00 do 9:00 hod., kedy u nás platí výstraha až 2. stupňa. Podľa SHMÚ sa v tomto čase v našom okrese ojedinele očakáva dosiahnutie minimálnej teploty vzduchu –20 – –24 °C.

Pošlite nám na bystrica@global24.sk fotku vášho teplomeru aj s popisom, kde bola urobená a my ju radi pridáme do našej fotogalérie!

V OBRAZOCH: Mrazivé dni na teplomeroch Bystričanov
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM