Jakub Forgács Iné športy

FOTO: Medailová žatva bystrických džudistov. Zabodovali na medzinárodnom turnaji

Mladí džudisti spod Urpína sa parádne predviedli! Do druhej časti sezóny vstúpili vo veľkom štýle. Pozrite, ako sa im darilo na turnaji v Brne!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Medailová žatva bystrických džudistov. Zabodovali na medzinárodnom turnaji
Foto: Branislav Slaný

Počas letných prázdnin absolvovali Banskobystričania rad sústrední doma i v zahraničí. Dorastenecký výber vycestoval do Švajčiarska a do Čiech. Takisto sa zúčastnil spolu s regionálnym výberom talentovanej mládeže medzinárodného sústredenia v maďarskom Šalgotarjáne a nakoniec sériu sústredení dotvorilo kondičné sústredenie doma – na priehrade Ružiná.

Cez víkend sa v Brne uskutočnil medzinárodný turnaj v džude, z ktorého si mladí banskobystrickí reprezentanti priniesli niekoľko cenných kovov. Práve prvé poprázdninové meranie síl v moravskej metropole, malo ukázať kvalitu letnej prípravy a potvrdiť očakávania trénerov do zvyšku tohtoročnej sezóny.

„Nás môže len tešiť, že mladí banskobystrickí džudisti sa aj po letnej prestávke predviedli v sympatickom svetle a na súťaži s účasťou bezmála 120 oddielov z rôznych krajín spoločným ziskom medailí obsadili trináste miesto. A to sa do ich hodnotenia nezarátavali výsledky dorastencov Bruna Banského a Alexa Barta, ktorí štartovali pod hlavičkou slovenskej dorasteneckej reprezentácie,“ uviedol tréner Branislav Slaný.

Práve títo dvaja Banskobystričania si ako prví v sobotnajšej súťaži dorastencov siahli na medaile. Bruno Banský vo váhe do 55 kilogramov našiel premožiteľa len vo finále a tak obsadil spomedzi dvadsiatich džudistov pekné druhé miesto. Jeho prehra vo finále bola tesná, len jedno technické potrestanie šido. Takisto Alexovi Bartovi jediná prehra, tiež na potrestanie šido, zahatala cestu do finále v silno obsadenej váhe do 73 kilogramov. Tu spomedzi 35 účastníkov vo váhe sa po tesnej prehre dokázal vrátiť do hry v repasážach a v piatich víťazných zápasoch vybojoval bronz.

V nedeľu nastúpili na brnenské tatami žiaci. Hneď doobeda zahájila zlaté ťaženie v mladších žiačkach vo váhe do 57 kilogramov Ema Fízeľová. V troch zápasoch nedala svojím súperkám šancu, z toho dve z nich porazila pred uplynutím časového limitu. Ešte impozantnejší bol postup turnajovým pavúkom ďalšej z bystrických nádejí – Benjamína Maťašeje, ktorí vo váhe nad 73 kilogramov v kategórii starších žiakov vyhral všetky svoje štyri zápasy pred časovým limitom. Prvých dvoch súperov, vrátane nasadenej českej tabuľkovej jednotky, zmietol zo žinenky doslova za pár sekúnd. Medailovú kolekciu doplnila ešte Šarlota Riňáková, ktorá v starších žiačkach vo váhe do 63 kilogramov pridala cenný bronz. Je to v jej kariére zatiaľ najcennejšie umiestnenie na veľkom medzinárodnom turnaji.

K bodovému zisku celého klubu prispelo ešte piate miesto Dalibora Ďurča v dorasteneckej váhe do 60 kilogramov a 7. miesto Alexa Marušku vo váhe do 66 kilogramov v starších žiakoch.

Bodované umiestnenia džudistov JK Dukla Banská Bystrica na Medzinárodnom turnaji v Brne:

  • 1.miesto: Benjamin Maťašeje (14), Ema Fízeľová (14)
  • 2.miesto: Bruno Banský (20)
  • 3.miesto: Alex Barto (35), Šarlota Riňáková (12)
  • 5.miesto: Dalibor Ďurčo (32)
  • 7.miesto: Alex Maruška (26)

Pozrite si úspešných bystrických džudistov v našej fotogalérii!

Čítajte tiež:

Bystrické sídlisko poriadne ožije. Mladí parkouristi chystajú čosi špeciálne

Országh po domácej prehre v predĺžení s Košicami. Bojoval každý jeden hráč na ľade

Medailové hody bystrických džudistov v OBRAZOCH
4
Galéria
Foto: Branislav Slaný
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM