Ivana Kováčiková Rôzne

FOTO: Maturitné tablá bystrických študentov. Výklady centra mesta obsadili zaujímavé diela

Bystricu oživili maturitné tablá. Tie neunikajú pozornosti okoloidúcich a viacerí sa pri nich pristavujú. Na nápadité výtvory študentov sme sa boli pozrieť aj my. V centre mesta, ale aj na bočných uliciach sa dajú v týchto dňoch vidieť naozaj všakovaké diela.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Maturitné tablá bystrických študentov. Výklady centra mesta obsadili zaujímavé diela
Foto: Ivana Kováčiková / Zdroj: Dnes24.sk

Výklady obchodov a reštaurácii opäť zapĺňajú tablá maturantov. Skupinový obraz fotografii má najrozmanitejšie podoby. a má pripomínať jedno z najkrajších období života. Finišujúci študenti dokazujú, že im nechýba kreativita a ich diela pri prechádzke našim mestom na seba pútajú pozornosť.

Našej redakcii sa ich podarilo v centre Bystrici nájsť dvadsať. "Prieskum“ však nemusí byť stopercentný a je možné, že sme nejaké prehliadli. Fantázia a tvorivosť však nechýbala ani na jednom z nich. Viacerí ľudia si tablá nenechajú ujsť a radi sa na ne pri prechádzkach zapozerajú.

Medzi nich patrí aj pán Pavol. „No pekné sú tie dievčatá, človeka poteší sa na ne pozrieť. Podľa mňa je lepšie, keď sú fotky väčšie, aby človek spoznal svojich známych,“ povedala pre spravodajský portál Bystrica 24. Našli sme rôzne spracovania na rámoch, obrazov, tabuliach, drevených doskách. Niektorí si tablá umiestnili aj tematicky, napríklad konzervatórium do obchodu s hudobninami.

Zaujímalo nás, ako vnímajú tablá tí, čo ich vystavujú vo svojich výkladoch. „Je to dobrá vec, ľudia si pozrú aj fotky aj tovar ktorý je vystavený, a tak pomôžeme aj mládeži,“ uviedla predavačka Janka. „Niektoré tablá sú úhľadnejšie a niektoré divokejšie s tým, že sa to snažia urobiť aj trošku vtipne. Každému sa páči niečo iné a je fajn, že nie sú na jedno kopyto,“ doplnila.

Maturitné tablá z banskobystrických výkladov si môžete pozrieť v našej fotogalérii!

Čítajte tiež:

Už viete, čo budete robiť počas víkendu? PREHĽAD, ktorý Bystričanom dodá inšpiráciu!

VIDEO: Pohľad, aký sa len tak nenaskytne. Úchvatné letecké zábery Jánošíkovej skaly v 4K!

FOTO: Maturitné tablá spestrili bystrické výklady.
20
Galéria
Foto: Ivana Kováčiková / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM