Jakub Forgács Rôzne Správy

FOTO: Malým pacientom sa v Bystrici rozžiarili očká. Saltá priamo na nemocničnej chodbe

Pohľad, aký sa v nemocnici len tak nenaskytne. Mladí bystrickí parkouristi potešili svojich chorých rovesníkov vskutku originálne!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Malým pacientom sa v Bystrici rozžiarili očká. Saltá priamo na nemocničnej chodbe
61
Galéria
Foto: Nina Ridzoňová / Zdroj: Slovak Freerun Family

Na nemocničných chodbách väčšinou nevládne ruch a ľudia sa po nich pohybujú pokojným krokom. V bystrickej Detskej fakultnej nemocnici s poliklinikou to však vo štvrtok podvečer vyzeralo úplne inak. Z repráku hrala hudba a mladí akrobati predvádzali svoje kúsky priamo na chodbe.

Nešlo však o žiadne výtržnosti, ale nápad Svetielka nádeje a bystrickej akrobatickej skupiny Slovak Freerun Family, ktorí sa takto rozhodli potešiť choré detičky. Počas niekoľkých minút tak mohli takmer dve desiatky malých pacientov aspoň na chvíľu zabudnúť na problémy, s ktorými denne bojujú.

Spolu s rodičmi a ďalším personálom nemocnice sa dozvedeli niečo o parkoure a pozreli si rôzne spôsoby prekonávania prekážok priamo od detí v ich veku. Najmladšia parkouristka mala totiž iba desať rokov. Nechýbali ani saltá či chôdza po rukách. Dokonca si jeden z mladých akrobatov trúfol na krátkej chodbe saltom preskočiť až piatich ľudí.

K pádom ani zraneniam nedošlo a na tvárach detí bolo po vystúpení vidno úsmevy. Parkouristi dostali krásnu odmenu – výrobky z tvorivých dielní priamo od malých pacientov a perníkové srdiečka Svetielka nádeje. Deťom zase dali originálne parkourové náramky a povzbudili ich, aby tiež prekonávali prekážky a po uzdravení možno zavítali medzi nich.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery z nevšednej exhibície parkouristov na nemocničnej chodbe!

V OBRAZOCH: Mladí bystrickí parkouristi rozskákali nemocničnú chodbu
61
Galéria
Foto: Nina Ridzoňová / Zdroj: Slovak Freerun Family
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM