Jakub Forgács Správy

FOTO: Malí aj veľkí Bystričania nelenili. Spoločnými silami vyčistili známe ihrisko

Ihrisko na Fončorde zažilo veľkú jarnú brigádu. Pozrite, ako opeknelo vďaka šikovným rukám Bystričanov!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Malí aj veľkí Bystričania nelenili. Spoločnými silami vyčistili známe ihrisko
32
Galéria
Zdroj: OZ Zelená Fončorda

Bystričanov už po desiatykrát spojila jarná brigáda na Fončorde. Spoločnými silami vyčistili a upravili ihrisko Spojová – THK a jeho blízke okolie. Rukávy si vysúkalo osem dospelých a osem detí, ktorí prišli aj zo vzdialenejších častí mesta. Organizátorov z OZ Zelená Fončorda však mrzí, že medzi nimi chýbali práve ľudia z okolitých panelákov, ktorí ihrisko využívajú najviac.

Od deviatej do 20:00 hod. stihli brigádnici pozametať a očistiť okolité chodníky, vyzbierať papiere, pokosiť trávnik v priestore detského ihriska a jeho okolia, po štyroch rokoch obnoviť drevenú obrubu okolo pieskoviska, prehrabať piesok, ale aj dosadiť krokodíla pri hojdačkách, ktorého robili detičky.

Okrem toho sa postarali o údržbu projektu Malý les vo veľkom meste, keď obnovili tabuľky pri stromčekoch a urobili nový náter. Obnovili tiež smerovníky zamerané na vedomosti v oblasti geografie, čo spočívalo v zbrúsení vrchnej vrstvy drevených smeroviek, obnove písmen a aplikácii vrchného náteru. Na záver sa upravila ešte zeleň vysadená tiež zo spomínaného projektu.

O zabezpečenie náradia sa postarali Záhradnícke a rekreačné služby mesta, ktoré však v rovnaký deň deratizovali piesok v pieskovisku. Práve to zbrzdilo brigádnikov, ktorí museli čakať na vyschnutie obruby.

Vďaka ochote ľudí je teraz prostredie ihriska a jeho okolia krajšie a upravené. Deti si našli nových kamarátov, zahrali sa a spolu s rodičmi sa naučili spolupodieľať sa na kvalite prostredia, v ktorom žijú a navzájom spolupracovať v tíme.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery z brigády!

V OBRAZOCH: Známe ihrisko na Fončorde zažilo jarnú brigádu
32
Galéria
Zdroj: OZ Zelená Fončorda
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM