Jakub Forgács Od Vás

FOTO: Krásny hubársky úlovok. Rodinka Bystričanov našla miesto posiate hríbmi

Niektorí sa zhodujú, že hubárska sezóna už skončila, iní však stále prekvapujú svojimi úlovkami. Manželia Dodokovci mali poriadne šťastie aj v októbri!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Krásny hubársky úlovok. Rodinka Bystričanov našla miesto posiate hríbmi
Zdroj: Dnes24.sk

Hoci pred pár dňami napadol v okolí Banskej Bystrice prvý sneh, s hubárskou sezónou sme sa ešte pravdepodobne nerozlúčili. Dôkazom sú manželia Dodokovci: "Ráno sme sa vydali MHD-čkou z Radvane. Boli sme presvedčení o tom, že niečo nájdeme,“ hovorí Jaroslav Dodok. V lese však neboli sami, stretli miestnych psíčkarov aj hubárov.

Už po niekoľkých minútach objavila dvojica prvé masliaky. "Začala som ich zbierať, leď som o pár metrov ďalej objavila miesto celé posiate hríbami!“ prezrádza s úsmevom na tvári Helena Dodoková. Okamžite zakričala na manžela, aby jej prišiel pomôcť.

Čítajte tiež: Študent bystrického konzervatória zažiaril. Dočkal sa pocty od Slávika aj Bílej

Zdravé, bez červíkov

"Prišiel som sa pozrieť a zostal som prekvapený. Nečakal som, že v polke októbra nájdeme toľko hríbov,“ hovorí Dodok. Z hory si tak manželia odniesli plnú tašku. Najväčšiu radosť mali z toho, že hríby boli zdravé, bez červíkov.

"Našli sme masliaky, kozáky a potešila nás aj čírovka sivá. Manželka dokonca objavila strapačku, o ktorej sa často nehovorí,“ ukazuje Dodok. Ako priznali, hríby pôjdu do polievky, na praženicu a čo zostane, do mrazničky.

Miesto však hubári prezradiť nechcú. "To je tajomstvo,“ smeje sa Dodoková. Upresnila len to, že úlovok našli v okolí Kremničky. Podľa jej slov však hríby rastú všade. Dokonca aj na samotnom sídlisku Radvaň. "Stačí sa ísť poprechádzať. Keď idem cestou do obchodu, zakaždým donesiem so desať hríbov,“ dodala.

Podľa hubárov je tohtoročná sezóna veľmi dobrá. Ak sa nepokazí počasie, na hríby sa podľa nich oplatí chodiť aj začiatkom novembra.

Pozrite si parádny hubársky úlovok v našej fotogalérii!

Čítajte tiež: FOTO: Stretnutie pre milovníkov retra v Bystrici. Ľudia obdivovali aj unikáty

Hubárska sezóna v Bystrici ešte neskončila
15
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM